8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Ccenaze yıkayıcılığı kursu açılıyor

GÜMÜŞHANE’DE BAYAN CENAZE YIKAYICILIĞI KURSU AÇILIYOR

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, Halk Eğitimi Merkezi tarafından “Bayan Cenaze Yıkayıcılığı” kursu açıldığını söyledi.

Yıldırım, Gümüşhane ve köylerinde bayan cenaze yıkayıcısının az olması ve bu noktada ihtiyaç duyulması nedeniyle Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün konuyla ilgili yaptığı çalışmanın ardından kursun açıldığını ve kursiyer alımı için gerekli duyuruların yapıldığını ifade etti.

Sadece bayanların katılabileceği kurs için bugüne kadar yeterli sayıda müracaat olmadığını fakat önümüzdeki günlerde müracaatların tamamlanarak kursun başlayacağını ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu: “Kursumuzu yeterli sayıda kursiyere ulaştığımız zaman açacağız. Şuanda kayıtları alıyoruz. Kursumuz merkez Halk Eğitim Merkezimizde 25 saat süreli olarak gerçekleştirilecek. Kursiyerlerimiz teorik bilgileri dershane ortamında aldıktan sonra uygulamalı eğitimi de maket üzerinde gerçekleştirecekler.”

İl Müftülüğü de iki haftadır Cuma vaazlarından vatandaşlara duyuru yaparak, bölgede böyle bir ihtiyacın olduğunu ve vatandaşların kursa ilgi göstermeleri telkininde bulundu.

Gümüşhane Halk Eğitimi Merkezi Yaşar Kalaycı ise, kursun şimdilik sadece merkez ilçede açıldığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2010 Salı 16:13:00
Güncelleme :19 Ocak 2010 Salı 20:46:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?