8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Dağcılara çiçekli karşılama

GÜMÜŞHANELİ DAĞCILAR MASTRA ALTIN MADENİ’NE YÜRÜDÜ

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜ-DAK) Süleymaniye Mahallesi’nden Demirkaynak köyündeki Mastra Altın Madeni’ne yürüdü.

Süleymaniye Mahallesi Vank mevkiinden başlayan yürüyüşe kulüp üyesi 42 sporcu katıldı. Sporcular, yaklaşık 12 kilometrelik parkuru 4 saatte tamamladı. Araçlarla Süleymaniye Mahallesi Vank bölgesinde toplanan sporcular, buradaki tarihi manastırı bir süre gezerek, hatıra fotoğrafı çekti. Sporcuların Vank mevkiinden başlayan yürüyüşü Vank Yaylası, Canca Ormanı ve 2 bin 50 metre rakımlı Aymuhal Zirvesi’ne kadar tırmanışla devam etti. Mescitli Dağları’nı takip ederek zorlu doğa koşullarına aldırış etmeden dik yamaçları geçen sporcular, ormanlık alandaki çam ağaçlarından arasından inişe geçti. Parkurun son durağı Demirkaynak köyünde Mastra Altın Madeni’ne giden sporcuları, maden firmasının çalışanları tarafından çiçeklerle karşılandı.

Koza Altın İşletmeleri A.Ş. Gümüşhane Mastra Altın Madeni Halkla İlişkiler Sorumluları Bahri Coşkun ve Saniye Artun tarafından GÜDAK üyesi misafirlerine çalışmaları hakkında ve üretimle ilgili brifing verildi. Burada Mastra Altın madeni çalışanlarının da katıldığı yürüyüş anısına GÜDAK’a plaket verildi.

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, Mastra Altın Madeni İşletme Müdürü Hasan Giray ve GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut’un da katıldığı yürüyüş Mastra Madeni’nde verilen yemeğin ardından son buldu.

GÜMÜŞHANELİ DAĞCILAR MASTRA ALTIN MADENİ’NE YÜRÜDÜ
GÜMÜŞHANELİ DAĞCILAR MASTRA ALTIN MADENİ’NE YÜRÜDÜ
GÜMÜŞHANELİ DAĞCILAR MASTRA ALTIN MADENİ’NE YÜRÜDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2010 Pazartesi 10:38:04
Güncelleme :15 Mart 2010 Pazartesi 12:02:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?