8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Dağcılardan kar altında yürüyüş

GÜ-DAK’LI DAĞCILAR KAR ALTINDA GODANOZ ORMANLARI’NA YÜRÜDÜ

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜ-DAK), bu hafta sonu gerçekleştirdiği yürüyüş ile Torul ilçesine bağlı Godanoz ormanlarına kar altında yürüyüş gerçekleştirdiler.

Torul ilçesine bağlı Harmancık köyünden yürüyüşe başlayan sporcular Godanoz Ormanları’nın içinden geçerek Köprübaşı mevkiine kadar yaklaşık 13 kilometrelik parkurda yürüdüler.

Godanoz Ormanları bölgesinde yoğun kar yağışı altında yürüyüşünü tamamlayan sporcular, kar yağışının ormanda meydana getirdiği eşsiz manzara eşliğinde kamp ateşini Köprübaşı mevkiinde yaktılar. Burada bir müddet dinlenen ve üşümemek için ateş yakıp sıcak içecekler tüketen sporcular daha sonra aynı parkurdan geri döndüler.

Kulüp başkanı Mustafa Akbulut, sabah erkan saatlerdeki yoğun yağmur yağışı nedeniyle yürüyüşün iptal edilmesinin söz konusu olduğunu fakat daha sonra sporculardan gelen talep üzerine yürüyüşe gitmeye karar verdiklerini belirterek, “Hafta içi programımızı yaptığımızda 23 sporcumuz bize katılacaktı. Fakat yoğun yağış nedeniyle sabah erken saatlerde birçok sporcumuz gelmeyeceğini beyan etti. Buna rağmen 13 kişi ile harkulade bir parkurdan yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. Gümüşhanemizin her karesi bu sporlar için bulunmaz nitelikte güzel bölgeler” dedi.

Kulübün yürüttüğü sportif faaliyetlere her kesimden ilgi gösterildiğini ifade eden Başkan Akbulut, yeni kurulan bir dernek olmasına rağmen GÜ-DAK’ın faaliyetlerinin vatandaşlar tarafından büyük ilgi ile karşılandığını belirterek bir nevi tanıtım faaliyeti de icra ettikleri için mutlu olduklarını da sözlerine ekledi.

Bu haftaki yürüyüşe Koza Altın İşletmeleri’ne bağlı Demirkaynak köyü Mastra Altın Madeni İşletme Müdürü Hasan Giray ve madende çalışan bazı mühendislerde katıldılar.

GÜ-DAK’LI DAĞCILAR KAR ALTINDA GODANOZ ORMANLARI’NA YÜRÜDÜ
GÜ-DAK’LI DAĞCILAR KAR ALTINDA GODANOZ ORMANLARI’NA YÜRÜDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 09:37:02
Güncelleme :16 Kasım 2009 Pazartesi 10:38:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?