8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Denizli Tabipler Odası protesto edildi

DENİZLİ TABİPLER ODASI GÜMÜŞHANE’DE PROTESTO EDİLDİ

Gümüşhane Memur-Sen Başkanı Veli Ağaç, Denizli Tabipler Odası’nın düzenlediğini “Ilımlı İslam ve Bilim” konulu konferansta İslam dinine ve Hz.Muhammed’e yersiz ve yakışıksız ifadelerle hakaret edilerek saldırıldığını söyledi.

Memur-Sen’in düzenlediği protesto eylemine Anadolu Gençlik Derneği ve Tüketiciler Derneği de destek verdi. Öğle namazının ardından merkez Kemaliye Camii önünde yapılan açıklamaya namazdan çıkan vatandaşlar da katıldı.

Burada hazırladıkları basın açıklamasını okuyan Memur-Sen İl Başkanı Veli Ağaç, İstanbul Tabipler Odası Başkanı Özdemir Aktan’ın akla ziyan açıklamalarda bulunarak, dinin toplumları idare etmek ve uyutabilmek için kullanılan iyi bir silah olduğunu, din ve bilimin çatıştığını söylediğini belirterek, “Danimarka’da başlayıp, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde zaman zaman gündeme gelen ve ülkemize kadar sıçrayan inançlarımıza ve kutsal değerlerimize karşı girişilen bu hareket ve saldırıları şiddetle kınıyoruz” dedi.

Konusu bilim olan konuşmanın bilimle ve tarihi gerçeklerle yakından uzaktan bir ilgisi olmadığına değinen Ağaç, milleti bir arada tutan en sağlam bağın inanç bağı olduğunu, bu tip karalama faaliyetlerine asıl amacın bu bağı kopartmak olduğunu söyledi.

İslam’ı laiklikle, çağdaşlıkla ve bilimsellikle hırpalamak isteyenlere göz yummayacaklarını ve geçit vermeyeceklerini ifade eden Ağaç, “Konusu bilim ve tıp olan bir konferansın dini reforma yeltenmesini de bilimsel etikle bağdaşlaştırmak mümkün değildir. Herkes işini yapmalıdır” diye konuştu.

Ağaç, aklına gelenin Müslüman mahallesinde salyangoz satmaması gerektiğini de ifade etti konuşmasını şöyle sonlandırdı:

“Bu ülkede hiç kimse düşünce ve ifade özgürlüğünün arkasına sığınarak inançlarımıza ve değerlerimize saldırmaya yeltenmemelidir. Hakaret ortamını oluşturan Denizli Tabipler Odasını esefle kınıyor, tüm inançlı insanlardan özür dilemeye çağırıyoruz.”

Açıklama esnasında alanda bulunan vatandaşlar tarafından “İslam’a uzanan eller kırılsın” ve “Darvinciler, Ateistler Küba’ya” sloganları atıldı.

Topluluk açıklamanın ardından sessizce dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2010 Cumartesi 16:39:05
Güncelleme :6 Şubat 2010 Cumartesi 16:50:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?