8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Dere ıslah çalışmalarına devam

GÜMÜŞHANE KOM DERESİ'NDE ISLAH ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Gümüşhane’de Devlet Su İşleri tarafından ihalesi yapılan ve inşaat çalışmaları devam eden Kom Deresi rehabilitasyon çalışmasında sona yaklaşılırken, Belediye Fen İşleri ekipleri de mevcut çalışma ile beraber yeni kanalizasyon hattı döşeme ve düzenleme çalışmalarına hız verdi.

Yapılan çalışma ile eski kanalizasyon hattının iptal edildiğini dile getiren Fen İşleri Müdürlüğü Şefi Uğur Şahin, yeni kanalizasyon borularının mevcut kanalın her iki tarafına yapılıp bağlantıları takıldıktan sonra düzenleme çalışmalarına geçildiğini belirtti.

Çalışmanın tamamlanması ile bölgenin çevre düzenlemesi ile beraber modern bir görünüme kavuşacağını anlatan Uğur Şahin, “Bu bölge şehrin en büyük ve önemli sorunlarındandı. Geçtiğimiz yıllarda ihalesi yapıldı ve inşaat çalışmalarında da epey mesafe kaydedildi. Bizim kanalizasyon hattımız kanalın bulunduğu yerden geçiyordu. Kırılan kanalizasyon hattı iki yanlı olarak döşenerek ana hatta ulaşılacaktır. Kanal inşaatını bitmesiyle beraber bölgenin üste yapı ve çevre düzenlemesiyle modern bir görünme kavuşacağını belirtmek istiyorum. Burası Gümüşhane’nin Dikmen vadisi olmaya adaydır. Küçük araçların Tanjant yoluna çıkabilecekleri bir yol, vatandaşların yol kenarında oturup dinlenebilecekleri oturma gurupları ile gerçekten güzel yer olacak” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 13:48:02
Güncelleme :26 Kasım 2009 Perşembe 18:50:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?