8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Destekleme ödenekleri ödenecek

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından yürütülen “Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkında Uygulama Esasları” hükümleri doğrultusunda, Gümüşhane’de ilk kez Anaç Koyun ve Keçi Desteklemesi uygulanacağı bildirildi.

 
Tarım İl Müdürlüğünden yapılan yazılan açıklamada, Gümüşhane’de 2008 yılında kurulan Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin yapmış olduğu küpeleme çalışmaları neticesinde, birlik üyesi 25 baş ve daha üzeri koyun ve keçiye sahip toplam 145 adet işletme tespit edildiği belirtildi.
Açıklamada tespit edilen bu işletmelerdeki 9 bin 732 baş küçükbaş hayvan için toplam 87 bin 588 TL destekleme ödemesinin Mart ayı içerisinde yapılmasının planlandığı belirtilerek, “Yapılacak olan bu desteklerin ilimiz ve ülkemiz genelinde küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin geliştirilmesine önemli bir ivme kazandıracağı muhakkaktır. Ayrıca 10 Şubat 2009 tarih ve 27137 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Koyun ve Keçi Türü Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliği” 01 Ocak 2010 tarihinde yürürlüğe girecek olup, bu yönetmelikle birlikte ülkemiz genelinde bütün küçükbaş hayvanlar da Bakanlığımızca oluşturulacak olan veri tabanına kaydedilecektir. Böylelikle Küçükbaş hayvancılığın gelişmesinde, özellikle hayvan hareketleri kontrol altına alınarak hastalıklarla daha etkin bir mücadele sağlanmış olacaktır” dendi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 11:31:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?