8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

DİN-BİR-SEN'den yeni temsilcilik

GÜMÜŞHANE'DE YENİ BİR İMAMLAR SENDİKASI KURULDU

Kısa adı DİN-BİR-SEN olan Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Birliği Sendikası Gümüşhane’de temsilcilik oluşturdu.

İl Temsilciliği’ne atanan Merkez Kale köyü imamı Gençağa Eren, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sendikanın “Özüne dön, ruhunla bütünleş” sloganı ile yola çıktığını söyledi. Eren, Türkiye'de ve dünyada sendikal hareketlerin nitelik ve sayısal olarak gerilediğini ancak insan emeğinin var oldukça sendikaların da var olmaya devam edeceğini söyledi. Din-Bir-Sen'in, Türkiye'deki sendikacılığa yön vereceğini, sivil inisiyatifi harekete geçirerek, çalışanların sorunlarını her ortamda gündemde tutacağını ifade eden Eren, “Din-Bir-Sen olarak yeni bir döneme başlıyoruz. Geçmişten edinilen acı tecrübelerden, mevcut gidişattan duyduğumuz rahatsızlık Gümüşhane’de Din-Bir-Sen’i oluşturdu. Mevcut sendikaların anlayışı bize göre gün geçtikçe asıl mecrasından çıkıyor, çürümüş unsurlar, sendikanın tamamını çürütüyordu. Bu durum idealist olan arkadaşları ve ekibimizin yüreğini acıtırken, bir yandan da bu durumdan kurtulma ve çözüm arayışlarına itmiştir” dedi.

Din-Bir-Sen Gümüşhane İl Temsilcisi Gençağa Eren, sendika olarak bağımsız, hiçbir siyasi partiye bağlılığı olmayan, tarafsız, toplumun her kesimiyle barışık ve diyalog içinde olacaklarını, diyanette görevli bütün personelin birlik ve beraberliğini, kendi aralarındaki sevgi ve saygı ortamının bozulmasına asla izin vermeden, kısır tartışmaların odağı olmadan, seviyeli ve profesyonel sendikacılığın gereklerini emin adımlarla yapmaya çalışacaklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 11:36:01
Güncelleme :5 Nisan 2010 Pazartesi 18:06:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serkan özcan IP: 88.241.4.xxx Tarih : 12.04.2010 11:46:35

Selamünaleyküm Sayın Başkanım ben BOLU/GEREDE  ilçesi  Ibrıcak köyü'nde Sözleşmeli İMAM HATİP  olarak çalışmaktayım.BOLU/GEREDE ilçesinde  temsilci olarak bu göreve üstlenmek istiyorum.Gereğini arz ederim.SERKAN ÖZCA=0530 464 96 55