8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Dolu tırmanışı engelledi

Gümüşhane Süleymaniye Kayak, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (GÜSKA) üyesi sporcuların gerçekleştirdiği Artabel Gölleri tırmanışı dolu yağışı nedeniyle 2 bin 800 metre rakımda iptal edildi.


Dernek Başkan Yardımcısı Muammer Gürmen ve 8 sporcunun katıldığı tırmanış Gülaçar köyü Esentepe mahallesi güzergahından başladı. Artabel Gölleri Tabiat Parkı sınırları içerisinde 2 bin 800 metre rakımda başlayan dolu yağışı nedeniyle geri dönmek zorunda kalan sporcular yürüyüşü daha sonra tamamlayacaklarını söylediler.


Gürmen, yaklaşık 3 bin 200 metre rakımdaki Artabel Gölleri Tabiat Parkı zirvesine kadar tırmanmayı planladıklarını belirterek, “Zorlu bir parkurda gerçekleşen tırmanışımızda yöredeki 18 gölün ilkine ulaştığımızda yoğun bir dolu yağışı ile karşılaşınca geri dönmek zorunda kaldık. İlerleyen günlerde yürüyüşümüzü tamamlamayı planlıyoruz.” diye konuştu.


Gavur dağlarında bulunan ve Torul ilçesi sınırlarındaki Artabel Gölleri Tabiat Parkı 1998 yılında Türkiye’de ilk ilan edilen tabiat parklarından birisi. 5 bin 859 hektarlık bölgede 18 krater göl ve çeşitli mini şelaleler bulunuyor. Zengin florası ve doğal güzellikleri ile yıl içerisinde çok sayıda bilim adamının da gezdiği yöre şehir merkezine 60 kilometre uzaklıkta.

iha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 13:25:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?