8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Dozerler kar mesaisinde

GÜMÜŞHANE’DE KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı ve en kalabalık köylerinden birisi olan Üçtaş köyünde İl Özel İdaresi tarafından karla mücadele çalışmaları dozerlerle yapılıyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, çalışmaları takip etmek için beraberinde İlçe Özel İdare Bakımevi Sorumlusu Mehmet Arslan’la birlikte köye gitti. Hafta başında gerçekleşen kar yağışının ardından bazı yerlerde 2 metrenin üzerine kar kütleleri oluşurken, 6 mahallesi bulunan köyün 3 mahallesine ulaşım halen sağlanamıyor.

Köy muhtarı Soner Meral, ilçe merkezine 17 kilometre uzaklığı bulunan köyde geçtiğimiz günlerde bir gecede yaklaşık 1,5 metre kar yağışı gerçekleştiğini söyledi. Bin 100 kişinin yaşadığı köyde kış aylarında çok fazla göç olmadığını ifade eden Muhtar Meral, kar yağışının durmasının ardından İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmalara başladığını fakat fazla yağış olması nedeniyle yolların dozerle açılmak durumunda kalındığını söyledi.

Bölgede yaptığı incelemelerin ardından bir açıklama yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın ise Kürtün’ün en kalabalık köylerinden birisi olan Üçtaş köyünün Ambarlı mahallesinde karla mücadele çalışmalarının sürdüğünü, yağışın fazla olması nedeniyle gönderilen greyder ve kepçelerin iş görememesi üzerine dozer göndererek yolu açtırdıklarını söyledi. Yalçın, Pazartesi gecesi gerçekleşen kar yağışının yaklaşık 1,5 metre yüksekliğe ulaştığını belirterek, “Dozerle yaptığımız çalışmaların ardından üç mahallenin yolu açıldı. Çalışmaları devam ettiriyoruz. En kısa zamanda oraları da açacağız. Gece gündüz demeden çalışan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Devletimiz vatandaşımızın yanında. Bütün ihtiyaçlarını karşılamak için özel idare ekiplerimiz hazır. Vatandaşlarımız hiçbir şekilde tereddüt etmesin, en acil durumda bile 24 saat göreve hazırız” diye konuştu.

Öte yandan il genelinde kapalı köy yollarının birçoğunun açıldığı öğrenildi.

GÜMÜŞHANE’DE KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI
GÜMÜŞHANE’DE KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2010 Perşembe 16:46:01
Güncelleme :28 Ocak 2010 Perşembe 16:50:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?