8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Eczane denetimleri devam ediyor

GÜMÜŞHANE’DE ECZANE DENETİMLERİ DEVAM EDİYOR

Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü İlaç ve Eczacılık Şubesi Gümüşhane il merkezi ve ilçelerde bulunan eczaneleri denetlemeye devam ediyor.

İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Turgut Şahinöz, eczane denetim ekibinin yaptığı denetlemeler ile eczanelerin işlevlerini kanunlarda belirtilen esaslarda, uygulama durumunu irdelemelerinin yanı sıra eczacıların yaşadığı sorunları da yerinde gözlemleme fırsatı yakaladıklarını söyledi.

Denetimleri rutin prosedür uygulamasının ötesine taşıma gayreti içerisinde olduklarını belirten Şahinöz, “Geçtiğimiz haftalarda eczacılarımızla yaptığımız toplantıda ortaya çıkan bazı sonuç ve tespitleri de göz önüne alarak bu denetimlerimizi sürdürüyoruz. Eczanelerimiz sunulan sağlık hizmetinin önemli bir halkasıdır. Karşılıklı anlayış ve iş birliği nihai tüketicisi olan vatandaşlarımızın ilaçlarına rahatlıkla ulaşmasını, tedavilerinin aksamamasını ve sorunla karşılaşılmamasını sağlayacaktır. Eczacılarımızla birlikte bazı diğer projeler içinde arkadaşlarımızın çalışmaları sürmektedir. İşbirlikleri için kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Denetim Ekibi, çalışan personelin ve ilaçların durumunu, eczanelerin kayıtları ile ilgili problemleri olup olmadığını, ilaçların verilişinde usulsüzlük yapılıp yapılmadığı gibi konularda inceleme yaptı. Ekip, inceleme esnasında eksik gördüğü durumları eczacılara bildirerek gerekli önlemlerin biran önce alınması gerektiği uyarısında bulundu. Denetimler, belirli aralıklarla devam edecek.

GÜMÜŞHANE’DE ECZANE DENETİMLERİ DEVAM EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2010 Pazartesi 15:36:00
Güncelleme :12 Temmuz 2010 Pazartesi 15:38:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?