8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Erdoğan 26 Mart'ta Gümüşhane'de

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Yusuf Özgün, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 26 Mart Perşembe günü saat 15.30’da Zafer Meydanında Gümüşhanelilere hitap edeceğini söyledi.


İl Başkanı Özgün, Ak Parti seçim koordinasyon merkezinde Merkez İlçe Başkanı Mihdat Uçan’la birlikte düzenlediği basın toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önem verdiği iller arasında Gümüşhane’nin de yer aldığını belirtti.


Yaklaşık 5 aydır sürdürdükleri seçim çalışmalarının ardından milletle kucaklaşmayı gerçekleştirmiş olmanın manevi huzuru içerisinde olduklarını söyleyen Özgün, “Milletimize hizmeti en büyük gaye edinen Ak Belediyeciliğin Gümüşhane’de kuruluşuna çok az bir zaman kaldığını huzurlarınızda ifade etmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. 30 Mart sabahı başlayacak bu süreç, şehrimizin her alanda yeniden yapılandırılması anlamına gelmekle kalmayacak, milletimizin çağdaş ve kaliteli birçok belediye hizmeti ile de tanışmasına vesile de olacaktır. Bu, aynı zamanda büyük kalkınma sürecinin başlangıcı olarak önümüzdeki 5 yıl içinde 15 yıla eşdeğer hizmet üretmemiz anlamına da geliyor.

Üzerimizdeki bu ağır sorumluluğu yüksek bir azimle yerine getirmek için hiçbir zorluktan yılmayacak, 2014 yılında bambaşka bir yola girmiş, müreffeh bir Gümüşhane’yi inşallah halkımızın önüne koymuş olacağız. Bu azimli ve kararlı yolumuzda en büyük gücümüz, aziz milletimizin destek ve güveni ile Başbakanımızın yüksek iradesi olacaktır.”dedi.


AK Parti olarak seçim stratejilerini ideolojik bir takım söylemlere ve kişisel karalama kampanyalarına değil, millete daha iyi hizmet nasıl sunulur ilkesi üzerinde inşa ettiklerini ifade eden Özgün, bu amaç ve hedeflerle seçim çalışmalarına start verdiklerini belirterek şöyle konuştu: “Bu kapsamda 29 Mart mahalli seçim süreci, Gümüşhanemizde bugüne kadar görülmemiş bir mahiyete bürünerek, geçmişteki seçimlerin aksine, kişisel hesaplar üzerinde değil, proje odaklı olarak anlam bulmuştur. Bu hafta sonu Pazar günü gerçekleştirilecek mahalli seçimlere bir haftadan az bir süre kalmıştır. Seçim mahallinde yaklaşık 2,5 aydır sürdürdüğümüz çalışmaların hiçbir aşamasın da diğer partilerden aday olan arkadaşlarımıza yönelik karalayıcı bir tutum içinde olmadık. Biz, Gümüşhane halkının önüne yaşanabilir bir şehir ideali için geliştirdiğimiz projelerimizi koyarak, çalışmalarımızı bu istikamette sürdürdük.

Ancak burada bir gerçeğin altını çizmek ve aziz Gümüşhane halkına karşı taşıdığımız yüksek sorumluluğun gereğini de yerine getirmek durumundayız. Gümüşhane Belediyesi”ni 10 yıldır yöneten anlayışın, şehrimizi getirdiği nokta ortadadır. Bugün Gümüşhane halkı belediyenin ne kadar borcu olduğu konusunda açık ve net bir bilgiye sahip değildir. AK Parti Hükümeti”nin iktidara gelişinin ardından ülkemizde her alanda başlayan büyük değişim, yerel yönetim anlayışında da kendini göstermiş, geçmişte borç batağı içinde hizmet üretemez hale gelmiş bulunan yüzlerce belediye, yeniden yapılandırılarak, kurtarılmıştır. AK Parti”nin bu yerel devriminin ardından Gümüşhane Belediyesi de rahat nefes alır duruma gelmiştir.

Ancak bu durum şehrimizin içinde bulunduğu çok büyük sorunlar ile mevcut belediyede egemen olan anlayış dikkate alındığın da yeterli değildir. Gümüşhane’nin çağdaş bir kent haline gelmesi için belediyenin iktidar gücüyle donatılması şarttır. Diğer yandan Gümüşhane Belediyesinde egemen olan anlayış, bir takım ideolojik saplantılarla malül hale geldiği için yerine getiremeyeceği birçok taahhütte bulunmuştur. Bu bağlamda sayın belediye başkanının 2004 yerel seçimlerinde Gümüşhane halkına söz verdiği taahhütleri, şimdi 2009’da aynen tekrarlaması, hayli manidar olmakla birlikte, şehrimiz için korkutucu bir durumdur. Oysa Gümüşhane”nin kaybedecek değil bir günü, bir dakikası bile yoktur.”
 

İha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 16:32:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?