8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Fen Lisesi motivasyon toplantıları

Gümüşhane Fen Lisesinin öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen rehberlik etkinlikleri kapsamında son sınıf öğrencilerine moral, motivasyon ve meslek gruplarına yönelik tanıtıcı faaliyetlerinin bu haftaki konuğu Milli Eğitim Şube Müdürü Mesut Olgun oldu.


Tarihi Balyemez konağında gerçekleşen toplantıda Okul Müdürü Ömer Pir, Müdür Yardımcıları ve rehber öğretmenler de hazır bulundu. Yapılan çalışmaların sadece sınava hazırlama olmadığını hayata hazırlamada olduğunu söyleyen Olgun, “Mesleki rehberlik, moral ve motivasyon amaçlı bu faaliyetlerin sadece öğrencilerimizi sınava hazırlama olarak algılanılması değil ayni zamanda hayata hazırlamak gibi bir yanının da bulunduğunu unutmamak gerekir. Bu anlamda sizlerle paylaşımda bulunabilecek arkadaşlardan sağlık sektöründen ticaret sektörüne sanat sektöründen spor dünyasına kadar insanlar olacaktır. Seminerlerde esas olan insanların birbirini tanımasıdır. Hepimizin hayata bakış acısını ortaya koyması lazım hayattan beklentimiz nedir diye düşünmemiz gerekir.” dedi.


Öğrencilere, hedef belirlerken bireysel düşünmek ten ziyade ülkenin menfaatlerini de düşünmeleri gerektiğini belirten Olgun, “Bu ülkede yaşayan insanlar olarak bu ülkenin kolay kazanılmadığı gerçeğini hepimiz biliyoruz Çanakkale savaşı bunun bir örneği onun için biz bireysel düşünemeyiz biz ne kadar iyi olursak ülkemizde o kadar iyi olacaktır ve biz ne kadar güçlü olursak ülkemizde o kadar güçlü olacaktır çalışarak topluma katkımız bu ülkeye katkı koyacaktır. Toplum olarak zamanı yönetememe gibi bir problemimiz var. Başarılı olabilmek kendinizi tamamen içeriye hapsetmek hayattan bağlarını kesmek değildir. Mutlaka normal ihtiyaçlarınızı karşılamanız ve her şeyden önce moralinizin iyi olması lazım.” diye konuştu


Programın son bölümünde öğrenciler tarafından yöneltilen soruları cevaplayan Olgun, “Kafanızda belki bazı meslekler oluşmuştur şu meslek olmazsa olmaz değiniz noktalar da vardır ama hayat bundan ibaret değildir, geldiğiniz kavşak noktalarında bazen tercihlerde bulunmak zorunda kalabileceğiniz, ulaşma ihtimalinizin olmadığı alanların dışında yeni alanlara yönelebileceğiniz gerçeğini de unutmamanız gerekmektedir.” dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 15:58:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?