8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Fen Lisesinde kütüphane açıldı

İşadamı Orhan Yüce’nin eşi Süheyl Yüce’nin destekleri ile yeniden düzenlenen Gümüşhane Fen Lisesi kütüphanesinin açılışını Vali Enver Salihoğlu yaptı.


Fen Lisesinde düzenlenen törene Vali Salihoğlu’nun yanı sıra Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, Meteoroloji İstasyonu Müdürü Nazım Kul, Okul Müdürü Nusret Bulut, okul aile birliği yöneticileri, okul müdürleri, Gümüşhane Üniversitesi yetkilileri ve öğrenciler katıldı.


Okul Müdürü Nusret Bulut yaptığı açılış konuşmasında, ilköğretimden gelen öğrencilerin proje yarışmalarının önemine inandırmak, proje yarışmalarının öğrencileri ateşlemesi, onları motive etmesinin kendileri için son derece önemli olduğunu belirterek, “Okulumuz, teknolojik gelişmelere bağlı olarak kendisini yenileyebilir, dünya bilimsel literatürünü yakından takip edebilecek düzeyde İngilizce yeterliliğine sahip bireyler yetiştirme amacındayız.” dedi.


Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ise bütün okullarda kütüphane açılışlarının yapıldığını belirterek, kütüphanenin yanında elektronik kütüphanenin de önemli olduğunu söyledi. Bir okulun kütüphanesiz olmaması gerektiğinin altını çizen Salihoğlu, fiziki mekanlar doğrultusunda okulların kitaplarla iç içe olması gerektiğini ve bu kitaplarında mutlak suretle okunması gerektiğini ifade ederek, okullardaki kütüphanelerin kurulmasında emeği geçen hayırsever vatandaşlara teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 14:54:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?