8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Fidanlar kapış kapış gitti

GÜMÜŞHANE’DE FİDAN DAĞITIMI

Gümüşhane Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından dağıtımı yapılan 33 bin sarı çam fidanı 3 saat içerisinde bitti.

Gümüşhane şehir merkezinin Salı pazarı olması ve köy muhtarlarının bir çoğunun Gümüşhane’de olması nedeniyle yoğun ilgi gören fidanlar kısa zaman içerisinde tükendi.

Gümüşhane Çevre ve Orman Müdür Vekili Nuriye Yıldız, Kelkit, Köse ve Şiran ilçelerinde 36 bin sarı çam fidanının gönderildiğini, bunun yanı sıra merkez ilçede de 33 bin sarı çam fidanının dağıtımının yapıldığını söyledi.

Yıldız, yaptığı açıklamada fidanların vatandaşlara ücretsiz olarak verildiğini belirterek, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini, bunun yanında sonbahar aylarında yine fidan dağıtımı gerçekleştireceklerini ifade etti.

Önümüzdeki günlerde 15 bin ceviz ve 15 bin akasya fidanının da törenle dağıtılacağını belirten Yıldız, “Bakanlığımız planlama yaparak belirli sayıda fidan gönderiyor. Geçtiğimiz yıl vatandaşlarımıza dağıttığımız ücretsiz fidanların haricinde 286 bin 799 fidanı toprakla buluşturduk. Son yıllarda ilimizde ağaç dikimi ile ilgili vatandaşların ilgisinde büyük artış var” diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl 84 bin fidanı ücretsiz olarak Gümüşhanelilere dağıttıklarını da sözlerine ekleyen Müdür Vekili Nuriye Yıldız, bu yıl bu rakamın yaklaşık 100 bin adet olmasının beklendiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 12:28:05
Güncelleme :23 Mart 2010 Salı 12:36:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?