8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Fidanlar toprakla buluştu

Gümüşhane'nin merkeze bağlı Dörtkonak köyünde gerçekleştirilen törenle çam ve akasya fidanları toprakla buluştu.


Köyün internet sitesi www.dortkonakkoyu.com tarafından organize edilen fidan dikim törenine; Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hikmet Şen, Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım,Çevre ve Orman Müdürü Hayrettin Yıldırım, Tarım İl Müdürü Hasan Irkın, Mahalli İdareler Müdürü Çağlayan Turhan, www.dortkonakkoyu.com sitesi sahibi Mehmet Yücel Ergin ve köy halkı katıldı.


Çevre ve Orman Müdürlüğü'nden temin edilen 400 çam ve akasya fidanın dikildiği törende bir konuşma yapan Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, bu yıl bütün köylerde ağaçlandırma seferberliği yaşandığını, bunun da mutluluk verici olduğunu belirterek, "İl genelinde bu yıl Çevre ve Orman Müdürlüğümüz aracılığı ile 13 bin ceviz, 30 bin akasya, 37 bin sarı çam dağıtıldı.

Bu yıl ilk defa bu kadar fazla oranda ceviz fidanını halkımıza dağıttık. Tabii dağıtılan bu fidanlar, vatandaşlarımıza ücretsiz olarak veriliyor. Küresel ısınmanın etkisini fazlaca gösterdiği günümüzde, özellikle bu yıl vatandaşların ağaçlandırmaya karşı olan ilgisi bizleri çok mutlu etti" dedi.
Törene katılan vatandaşlar, diktikleri fidanlara can suyu denilen ilk suyu vermeyi de unutmadı

İha
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2009 Pazar 04:36:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?