8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Gazze'ye yardım kampanyası

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü, İsrail’in Gazze’deki Filistinlilere yönelik olarak başlattığı katliama sessiz kalmayarak, yardım kampanyası başlattı.


Bugün Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ile bir araya gelerek, gerekli planlamayı yaptıklarını söyleyen Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, Gazze’deki Filistinlilerin yaşanan işgal ve uzun zamandır uygulanan tecrit ve ambargo dolayısıyla her türlü insani ihtiyaçlarının had safhada olduğunu söyledi.

Yardım kampanyasının, bu insanlık dramının mağdurlarıyla dayanışma içerisinde olmak, çocuk, kadın, genç ve yaşlı tüm Filistinlilere destek vermek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde başlatıldığını söyleyen Yıldırım, “İçişleri Bakanlığından gerekli iznin Bakanlığımız tarafından alındı. Kampanya 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunun 7. ve 13. maddeleri hükümlerine göre ilimizdeki tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler, öğretmenler ve okul-aile birlikleri aracılığı ile gerçekleştirilecektir.”dedi.


Yıldırım, öğrenciler aracılığı ile velilere ulaştırılacak yardım zarflarının okullarda toplanarak, Müdürlük bünyesinde oluşturulan komisyona teslim edileceğini ve toplanan yardımların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından T.C. Ziraat Bankası Ankara Bakanlıklar Şubesi Gazze’ye Yardım Hesabına yatırılacağını söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 18:09:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?