8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

'Geleceği planlıyoruz'

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü Toplam Kalite Yönetimi (TKY) Uygulamaları Toplantısı Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonu’nda yapıldı.


Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım başkanlığında yapılan toplantıya, İl Kalite Kurulu üyeleri, TKY’den sorumlu ilçe şube müdürleri, müdürlük yöneticileri ve il genelindeki ilk-orta dereceli okulların müdürleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Şube Müdürü Altan Ekmen TKY’nin okul, çevre ve aile işbirliğini geliştirmek, okulun sosyal, spor ve kültürel faaliyetlerinin işlevselliğini artırmak, öğrenci disiplin olaylarını asgari seviyeye indirmek ve okulun ve öğrencilerin başarı seviyelerini en üst seviyeye çıkarmak gibi ehemmiyeti bulunduğunu söyledi.


Daha sonra söz alan Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım ise konuşmasında çağdaş yönetim TKY ve çalışmaları için yıllardır ekipler kurulduğunu ancak bu çalışmaların kağıtta kaldığını belirterek, “Çağdaş yönetim anlayışında TKY’nin önemi oldukça mühimdir. Sizin öğrencileriniz yirmi seneki öğrenciler değil. Bugünün beyinleri ve beklentileri oldukça farklıdır. Eğer öğretmen üçüncü sınıftaki öğrencisinden bilgisayar konusunda yardım alıyorsa bir yerlerde yanlışlıklar var demektir. Dünya değişiyorsa bizlerde eğitim yöneticileri ve çalışanları olarak değişmek zorundayız. Eğer biz sisteme ayak uyduramazsak sistem bizi bir süre sonra dışlayacaktır. Kurum yöneticisi her şeyden önce kurum kültürü oluşturmalıdır. Eğer kurum kültürü yoksa sistemin çarkı kesinlikle bozulacaktır. Bilgi, teknoloji ve donanım olarak dopdolu olan idareci ve öğretmenlerimizin önlerini açalım, sorumluluklar verelim, görev paylaşımı yapalım. Okul müdürü antrenördür, yönetmendir. Okul tiyatro ise perde arkasındaki yönetmen okul müdürüdür. Yönetici koltuğunu ısıtan adam değildir.

Her sabah öğretmenlerinize ve çalışanlarınıza güler yüz göstererek günaydın demekten imtina etmeyin. İnternete girin, eğitimdeki ve dünyadaki gelişimleri takip edin. Zaman değişiyor, saçlar ağarıyor ama kurumlar ve okullar hala değişemiyor. Alınacak kararlara eğitim içindeki hemen herkesi katın. Yönetici engel olan değil, engelleri bertaraf eden kişidir. Biz dünyanın en önemli işçileriyiz ve en önemli işini yapıyoruz. Unutmayın ki Milli Eğitim Bakanının evinde bile öğretmenin sözü geçiyor. Gümüşhane’ye gelen genç ve idealist öğretmenlerinize güvenin, önlerini açın, sistemin önünü tıkamayın ve onlara güvendiğinizi hissettirin. Ve yine unutmayın ki; biz eğitim camiası olarak geleceği planlıyoruz.” dedi.
Yapılan konuşmalardan sonra TKY ile ilgili sunumun yapıldığı toplantı, soru-cevap ile sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 13:41:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?