8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Genç kızın okuma çığlığı!

Gümüşhane'de Belediye Başkan adayının konuşması sırasında yerinden kalkarak kürsüye gelen Hafize Palancı (22) adlı engelli genç kız, "Dünya Kadınlar Günü'nde okuma özgürlüğümü geri istiyorum." dedi.



AK Parti Gümüşhane Kadın Kolları tarafından Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle düzenlenen programda söz alan Hafize Palancı (22) adlı engelli genç kız, "Dünya Kadınlar Günü'nde okuma özgürlüğümü geri istiyorum." dedi. Gümüş Otel'de düzenlenen programda Belediye Başkan adayı Ercan Çimen'in konuşması sırasında yerinden kalkarak kürsüye gelen Palancı, "Dünya kadınlar gününde okuma özgürlüğümü geri istiyorum." dedi. Üniversiteyi kazandığını, ancak özrü nedeniyle okuyamadığını belirten Palancı, "Hala pes etmedim, hala bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Ama yardım istiyorum. En sonunda okulumu dondurmak zorunda kaldım. Erzurum'da bir yıl yalnız başıma ağladım ben. Okuma özgürlüğümü geri istiyorum, okumak istiyorum." diye konuştu.

Konuşmasından sonra Palancı ile ilgilenen AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, "Konuyu bizzat inceleyeceğiz ve Bakanımız Nimet Çubukçu'ya aksettireceğim. Kardeşimizin neyi eksik kalmışsa sayın bakanımızla konuşup bizzat kendi çocuğumla ilgilenirmiş gibi ilgileneceğim." dedi.

Aydın şöyle konuştu: "Genç kızımıza ilk etapta dondurmuş olduğu eğitiminin devam etmesini sağlama adına Erzurum'daki yurdundan evine, ekonomik anlamda desteğine kadar her şeyini tamamlayacağız. Arkasından da okuluna devam edebilmesi için özellikle Ağustos, Eylül ayından itibaren de Erzurum Tıp Fakültesi Başhekimi arkadaşımla görüşeceğim. Kızımıza psikolojik destek verecek bir psikologla beraber hem de sosyolog arkadaşlarla ona destek vermemiz gerekiyor. Şu anda kendi ruhsal ve fizyolojik durumu bunu kaldıracak durumda değil. Birincisi psikoloji desteğini vermek, ikincisi ekonomik ve sosyal olarak eğitimin tamamlayabileceği alt yapıyı tamamlamak, üçüncüsü de öğretim yerleri ile ve hoca arkadaşlarla konuşarak okulundaki bu sosyal baskıyı azaltacak fiziksel ve sosyal zemini oluşturmak." Memur bir babanın kızı olan Palancı'nın, geçtiğimiz yıl Atatürk Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Ebelik Bölümü'nü kazandığı ancak kayıdını dondurduğu, bir kardeşinin üniversitede, diğerinin de lisede okuduğu öğrenildi.

 

Zaman
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 11:54:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
FATİH IP: 78.164.103.xxx Tarih : 13.03.2009 23:52:51

slm engelli kardeşimize  yardımcı olan sayın vekilimize teşekkür ediyorum 29KİLİCCİKOYU.TR.GG