8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Gençler 19 Mayıs'ı çoşkuyla kutladı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 90. Yıldönümü Gümüşhane'de törenlerle kutlandı.


Kutlamalara, Hükümet Konağı önünde Atatürk anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve Vali Salihoğlu'nun şeref defterine bayramla ilgili yazdığı görüşlerin okunması ile başlandı. Çelenk sunma törenine Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fuat Kömürcü, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kurum müdürleri katıldı.


Kutlama törenlerine daha sonra Yenişehir Stadyumu'nda devam edildi. Buradaki törenlerde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Salihoğlu, Jandarma Komutanı Kömürcü ve Belediye Başkanı Canlı vatandaşların ve halkın bayramını kutladılar. Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım'ın günün anlam ve önemi ile ilgili yaptığı konuşmada, Türk Milleti ve Türk gençliği için 19 Mayıs’ın çok büyük önemi olduğunu belirterek, “Bu tarihte Türk Milleti Atatürk’ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nı başlatmış ve bağımsızlığını kazanmıştır. Bu mücadele insanlık tarihine, insanlık ve uygarlık lehine tarihin gidişini değiştiren gün olarak geçmiş ve mazlum milletlere de ışık tutmuştur. Atatürk’e göre gençlik kavramı sadece yıllarla hesap edilen yaş değildir. O, her ne yaşta olursa olsun genç, düşünceli, çağdaş bilimden yararlanmış ve ulusal benliğe sahip her vatandaşı genç olarak kabul etmiştir.” dedi.


Program Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye başkanına öğrenciler tarafından çiçek takdim edilmesi, halk oyunları gösterileri ve geçit töreni ile devam etti.
Resmi geçitten sonra kız ve erkek öğrenciler tarafından “Bir Güneş Doğuyor, Selam Atatürk’e” temalı gösteri ve gençler tarafından futbol maçı gerçekleştirildi.
Etkinlikler kapsamında akşam saat 19’da Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan müzik eğlence programı Atatürk Kültür Merkezinde icra edilecek.


Havanın güneşli olmasından istifade eden çok sayıda Gümüşhane’li yeni şehir stadyumuna akın ederken, bu yıl ki gösterilerin dolu dolu olması vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı.
 

İha
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 15:52:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?