8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Gençler bilgilendirildi

Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Gümüşhane Üniversitesi Gençlik Spor Kulübü üyelerinin kurduğu Yeşil Adımlar Gençlik Grubu’nun 'Bir Genç Değişir Türkiye Değişir' projesinin son etkinliği de gerçekleştirildi.


Proje kapsamında bugün Atatürk Kültür Merkezinde, Lise son sınıf öğrencilerine yönelik olarak 'Madde bağımlılığı ve mücadele' konulu bir seminer düzenlendi.
Seminere İl Jandarma Komutanı Vekili Jandarma Kıdemli Binbaşı Muharrem Güney, Emniyet Müdürü Kamil Şanlı, Özel İdare Genel Sekreteri İsmail Yalçın, kamu kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
Sağlıklı Yaşamak Nedir? konulu sinevizyon gösterisinin ardından Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Onur Aydın, Psikolojik Danışman Yücel Özdal ve Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Başkomiseri Serkan Korel tarafından sunu destekli seminer verildi.


Seminerde madde bağımlılığına yol açan nedenler, madde bağımlılığının özellikleri ve madde bağımlılığı ile başa çıkma yöntemleri konusunda sunumlar yapıldı. Ayrıca Türkiye genelinde madde bağımlılığına yönelik daha önceden yaşanan olaylar da öğrencilere kısa film halinde izletildi.
Programın sonunda projenin uygulanmasında emeği geçenlere plaket verildi.
AB Hibe Fonlarından faydalanılarak hazırlanan ve 6 Ekim’de başlayan proje kapsamında bugüne kadar uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında ildeki farkındalık düzeyini arttırmak için çeşitli tiyatro gösterileri, konferanslar ve halı saha turnuvaları gerçekleştirildi. Projenin son ayağı Nisan ayı içerisinde çıkarılacak bülten ile gerçekleştirilecek.

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 18:00:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?