8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Gençlere proje çağrısı

Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği (GİKDER) yaratıcı fikirleri olan gençlere ve gençlerin fikirlerine, projelerine önem veren kurum ve kuruluşlara yaratıcı fikirlerin ortaya çıkması konusunda çağrıda bulundu.


GİKDER Proje Komisyonu Başkanı Rabia Kızılet yaptığı açıklamada, Dünya Bankasının 2009 yılında Türkiye’de Gençlik: Geleceğimiz şekillendirelim temasıyla düzenlediği Yaratıcı Kalkınma Fikirleri Yarışmasına gençlerin katılmasını ve yönlendirilmesini istedi.


Yaratıcı Kalkınma Fikirleri Yarışması’nın Dünya Bankası ve ortakları tarafından tüm dünyada "Development Marketplace" başlığı altında küresel, bölgesel ve ulusal düzeylerde yürütülen bir hibe programı olduğunu söyleyen Kızılet, “Başlangıç aşamasında bulunan ve potansiyel olarak kalkınmaya etkisi yüksek yaratıcı sosyal projelere yarışma kapsamında hibe sağlanmaktadır. Yaratıcı Kalkınma Fikirleri Yarışması, 2009 yılında Türkiye’de Gençlik: Geleceğimizi Şekillendirelim Yarışması kapsamında bugünün gençleri için yeni düşünce şekli ve yeni başlangıçlar oluşturan her bir projeye hibe olarak 20 bin USD kaynak sağlanacaktır. Dünya Bankası tarafından sağlanacak bu kaynak, projelerin uygulamasında kullanılmak üzere proje sahiplerine aktarılacaktır.

Yarışma, her alanda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına, proje gruplarına (yaş sınırı olmaksızın en az iki kişiden oluşan gruplar-akademisyenler Proje grubu oluşturarak başvuru yapabilirler), gençlik topluluklarına (15-24 yaş grubundan en az iki kişiden oluşan gruplar, gençlik meclisleri, öğrenci toplulukları, üniversite öğrenci konseyleri) meslek liselerine, kent konseylerine ve belediyelere (bir sivil toplum kurulusuyla ortaklık kurulması gereklidir) açık olmakla birlikte, sunulacak projelerin hedef kitlesinin 15-24 yaş grubu olması gerekmektedir. Yarışma hakkında daha fazla bilgiyi derneğimizden veya yarışmanın web sitesi www.yaraticifikirler.org sitesinden alabilirsiniz.Yarışmaya göndereceğiniz ön proje teklifleri için son başvuru tarihi 15 Şubat 2009'dur. Başvurular online olarak yapılacaktır.” dedi.


Yaratıcı Kalkınma Fikirleri Yarışmasının, “İş Yaşamımıza Başlarken: Gençler için daha fazla ve daha iyi isler, Becerilerimizi Geliştirmek: Gençler için daha fazla ve daha iyi eğitim, Sesimizi Duyurmak: Gençlerin Katılımı, Dâhil Edilmesi ve Çalışması, Geleceğimiz için Köprüler Kurmak: Ortaklarla Çalışmak” konu başlıkları ile yapılacağına da değinen Kızılet, proje yarışmasına Gümüşhane’den gençlerin ve STK’ların katılmasının ve projede yer almasının ilin geleceği ve kalkınması adına büyük önem taşıdığını vurguladı.

İha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 12:06:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?