8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

GİKDER’den maket ev tepkisi

GİKDER’DEN GÜMÜŞHANE BELEDİYESİ’NE MAKET EV TEPKİSİ

Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği (GİKDER) Başkanı Selim Nas, Gümüşhane-Erzurum transit yolu üzerindeki Köprübaşı Karakolu Kavşağı’nın karşısına Belediye Başkanlığı tarafından yaptırılan maket Gümüşhane Evi’ne tepki gösterdi.

Yaptığı açıklamada, dağın yamacında yapılan suni şelalenin hemen yanına yerleştirilen maket Gümüşhane Evi’nin yerine, kent merkezine gerçeğinin yapılarak Gümüşhane’nin hizmetine sunulmasını talep ettiklerini dile getiren Nas, “21. yüzyılın belediyecilik anlayışında ve ilin tanıtımında böyle acemice bir görsellikle bir şehir nasıl tanıtılabilir. Belediye Başkanı derhal bu maketi oradan kaldırarak şehri daha fazla küçük düşürülmesinin önüne geçmesini bekliyoruz. Böyle basit maketler yaparak şehrin tanıtımına katkı sağlanmaz modern görselliği ve tanıtım kanallarını kullanarak şehrin tanıtımı gerçekleştirilir” dedi.

“Eğer siz, gerçeğini koruyamaz da ‘maketler’ de teselli ararsanız, bu inandırıcı olmaz” diyen Nas, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Aslını koruyamadıklarımızın maketi bizi, gerçek olanlarından daha çok uzaklaştırır. Konaklarımızı yıktık kendi ellerimizle, şimdi maketlerde yaşatıyoruz. Daltaban çeşmesinin, tarihi kemer köprünün maketinin yapılacağı güne gelmeden, çeşmenin ve köprünün aslı korunmalıdır. Sayın Belediye Başkanımızdan özellikle istirham ediyoruz. Lütfen Gümüşhane’ye yakışmayan ve şehrimize dışarıdan gelen misafirlerimiz için alay konusu olan bu maketi ordan kaldırın. Gümüşhane’ye bu yönde bir hizmet edilecekse ‘Minyatür Gümüşhane’ isminde maketler yapılarak bu eksiklik giderilmiş olur.”

GİKDER’DEN GÜMÜŞHANE BELEDİYESİ’NE MAKET EV TEPKİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2010 Çarşamba 14:20:01
Güncelleme :10 Kasım 2010 Çarşamba 14:23:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?