8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

GÜDAK, Karagöl’de kamp kurdu

GÜMÜŞHANELİ DAĞCILAR ARTVİN KARAGÖL’DE KAMP KURDU

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi sporcular, Ağrı Dağı zirve tırmanışının ardından bu hafta da Artvin’in Borçka ilçesinde bulunan tabiat harikası Karagöl’de kamp kurdu.

Kulüp üyesi 18 sporcunun katıldığı kamplı yürüyüşe bayan sporcularda katılırken, sporcular Karagöl’ün kenarında kurdukları çadırlarda sabahladı. Sonbahar mevsiminin bütün güzelliklerini bünyesinde barındıran bölgede bol bol fotoğraf çeken sporcular, kamp kurdukları gecenin sabahında bölgedeki Atanoğlu Yaylası’na yürüyüş düzenledi. Yaklaşık 13 kilometrelik parkuru kat eden sporcular 2 bin 300 metre rakımlı zirveye tırmandıktan sonra tekrar göl kenarına geri döndüler.

Kulüp Başkanı Mustafa Akbulut, kulüp bünyesinde fotoğrafçılıkla uğraşan sporcuların talepleri üzerine gerçekleştirdikleri kamplı yürüyüş programının çok zevkli ve fotoğrafçılık anlamında oldukça verimli geçtiğini söyledi. Akbulut, Gümüşhane ve genelinde gerçekleştirdikleri yürüyüş programlarının devam edeceğini, fakat sporculardan gelen tekliflerin de imkanlar ölçüsünde değerlendirildiğini belirterek, “Doğanın güzelliklerini hem gezip hem de insanlarla paylaşan bir kulübüz. Artvin’in Borçka ilçesindeki Karagöl’e düzenlediğimiz gezide, gölün kenarındaki alana kamp çadırlarımızı kurduktan sonra ertesi gün yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. Bölge yağmur ormanlarına benzeyen bir yapıya sahip. Ağaçların rengarenk görünümleri muhteşem bir manzara ortaya çıkarıyor. Sporcularımızın da katılımı ile gölde kayık sefası yaptıktan sonra geri döndük” dedi.

GÜMÜŞHANELİ DAĞCILAR ARTVİN KARAGÖL’DE KAMP KURDU
GÜMÜŞHANELİ DAĞCILAR ARTVİN KARAGÖL’DE KAMP KURDU
GÜMÜŞHANELİ DAĞCILAR ARTVİN KARAGÖL’DE KAMP KURDU
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2010 Çarşamba 09:34:04
Güncelleme :20 Ekim 2010 Çarşamba 10:01:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?