8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

GÜDAK yaylaya yürüdü

GÜDAK, BULUTLARIN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK), sisi, bulutları ve günbatımı ile ünlü Kızılali Yaylası’na yürüyüş düzenledi.

Kürtün ilçesine bağlı Taşlıca köyü sınırları içerisinde yer alan yaylaya Çetlice mevkiinden yürümeye başlayan 22 sporcudan oluşan ekip, yoğun sis ve çise altında sürdürdüğü 19 kilometrelik parkurun ardından yaylaya ulaştı.

Yaylada boş bulunan bir evde verilen çay molasında termoslarla getirilen çaylarını yudumlayan sporcular, yürüyüş boyunca bölgeyi kapatan sisin kısa bir süre açılması ile harikulade bir manzara ile karşılaştı. Kulüp başkanı Mustafa Akbulut, “Bulutların üzerine yürümek bu olsa gerek” diyerek duygularını dile getirirken, kulüp üyesi sporcular manzaranın tadını bol bol fotoğraf çekilerek çıkardı.

Aynı güzergahtan geri dönen sporcular, Yeni Pazar mevkiindeki çay ocağında bir süre dinlendikten sonra araçlarla Gümüşhane’ye döndü.

Geri dönüşle birlikte toplam 25 kilometrelik parkuru yaklaşık 6 saatte kat ettiklerini ve havanın kapalı olması nedeniyle günbatımını beklemediklerini belirten kulüp başkanı Mustafa Akbulut, “Bu yıl içerisinde Kürtün ilçemizde düzenlediğimiz ilk etkinliğimizdi. Bugüne merkez ilçe dahil 5 ilçemizin değişik bölgelerine yürüyüş düzenledik. Kürtün yeşili ve havası ile ayrı bir yeri olan ilçemiz. Yayla sakinleri bölgenin bir bölümünden Karadeniz’in göründüğünü belirtti. Normal şartlarda fotoğrafçı üyelerimiz bugün için çok sayıda fotoğraf çekecekti ama yoğun sis buna engel oldu. Bölge manzarası, havası bakımından çok güzel bir yer” dedi.

GÜDAK, BULUTLARIN ÜZERİNE YÜRÜDÜ
GÜDAK, BULUTLARIN ÜZERİNE YÜRÜDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2010 Pazartesi 14:29:00
Güncelleme :29 Haziran 2010 Salı 14:49:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?