8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

GÜ'de bahar festivali çoşkusu

Gümüşhane Üniversitesi’nin (GÜ) birinci kuruluş yıldönümü etkinlikleri ve bahar festivali coşkulu bir konserle başladı.

Kampus alanında düzenlenen konserde sahne alan Yusuf Güney, vatandaşlardan büyük ilgi gördü.


Gümüşhane Üniversitesi’nin kuruluş yıldönümü ve bahar festivali konseri için memleketine gelen Yusuf Güney, Rektör Prof.Dr. İhsan Günaydın’ı ziyaret etti. Son zamanların popüler sanatçıları arasında yeralan Güney, rektörlük makamında ikram edilen kuşburnu suyunu içen Güney, “Sesimin güzelliğini hem kuşburnu suyuna hem de yıllarımı geçirdiğim Gümüşhane’nin havasına borçluyum.” dedi.
Akşam saatlerinde kampus alanında yüzlerce vatandaşın izlediği konserde sahne alan Yusuf Güney, söylediği hareketli eserlerle herkesi coşturdu.

Konseri izleyenler arasında 83 yaşındaki anneannesi Binnaz Çağlar’a sarılan Güney, elini öperek hal hatır sordu. Trabzon’da oturmasına rağmen konser için Gümüşhane’ye gelen Binnaz Çağlar, torununa başarılar diledi.
Programının bir bölümünde Karadeniz türküleri de seslendiren Güney’in, GÜ Halk Oyunları ekibi öğrencileri ile birlikte sergilediği kolbastı gösterisi ise büyük alkış aldı.


Konserin sonunda Rektör İhsan Günaydın ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Zeki Kaya sanatçı Yusuf Güney’e çiçek takdim etti.
Konser programı havai fişek gösterisi ile sona erdi

İha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 10:15:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?