8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Gümüşhane değerleri sergilendi

Gümüşhane’nin en köklü eğitim kurumlarından birisi olan Dumlupınar İlköğretim okulunda okul resim öğretmenlerinin hazırladığı Gümüşhane değerleri konulu rolyef çalışması ve resim-müzik aletleri sergisi açılışı yapıldı.


Resim öğretmenleri Sevgi Dilberoğlu, Turan İskender, beden eğitimi öğretmeni Ertuğrul Sarı ve Sezai Bayır tarafından çizimleri yapılarak ytong üzerine boyama ve oyma yoluyla yapılan rolyef çalışmasında Gümüşhane’nin değerleri işlendi.


Programın açılışını Necip Fazıl Kısakürek’in “Sakarya Türküsü” adlı şiirinin tamamını hiç takılmadan ezbere okuyan 2.sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Fatıma Sena Tanış’la birlikte yapan Vali Salihoğlu, resim öğretmenlerinden bilgi aldıktan sonra, öğrencilerin proje ödevlerinde yaptıkları resim ve müzik aletleri sergisini gezdi. Vali Salihoğlu, burada Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım’le birlikte öğrenciler tarafından yapılan gitar ve kemençeyi yakından inceledi.
Serginin ardından okul aile birliği ve okul yönetimi tarafından ortaklaşa hazırlanan yemeğe geçen Salihoğlu, programda emeği geçen herkese teşekkür etti.
Gümüşhane değerlerinin işlendiği rolyef çalışmasının okula maliyetinin 750 TL civarında olduğu öğrenildi.


Açılışlar nedeniyle okulda düzenlenen törene Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, okul müdürleri, okul aile birliği üyeleri ve öğretmenler katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 15:13:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?