8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Gümüşhane Üniversitesi 1 yaşında

Geçtiğimiz yıl 23 üniversite ile birlikte kurulan Gümüşhane Üniversitesi (GÜ) kuruluşunun birinci yıldönümü nedeniyle kuruluş ve bahar şenlikleri düzenleyecek.


Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, geçtiğimiz yıl 31 Mayıs tarihinde kurulan üniversitenin kuruluş yıldönümünü kutlamak ve bahar şenlikleri ile birleştirmek üzere 1-4 Haziran tarihleri arasında şenlik düzenleneceği bildirildi.


İlk gün yapılacak anıt önü törenlerinin ardından saat 13.30’da Üniversite Kampüs alanında mehter takımı gösterileri, protokol konuşmaları, halk müziği ve rock müziği konserleri, halk oyunları ve kolbastı gösterilerinin ardından 16.30’da Onur Akgül ve Zeynep İlhan konserleri gerçekleştirilerek, saat 20.00’de DSİ tesislerinde kokteyl verilecek.

İkinci gün üniversite kampus alanında saat 19.30’da aslen Gümüşhane’nin Kelkit ilçesine bağlı Ünlüpınar beldesinden olan pop sanatçısı Yusuf Güney konseri ve havai fişek gösterileri yer alırken, üçüncü gün Atatürk Kültür Merkezinde saat 19.30’da Dr. Ala Elcircevi tarafından “Çığlığın Gücü” konulu konferans düzenlenecek.
Etkinliklerin son gününde Atatürk Kültür Merkezinde saat 19.30’da Üniversite tiyatro topluluğu Turgut Özakman’a ait “Deliler” adlı oyunu sahneleyecekler.
 

İha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2009 Pazar 11:41:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?