8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'de çığ sergisi

Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Zigana dağında 25 Ocak tarihinde meydana gelen çığ felaketinde yaşamını yitiren 10 dağcının anısına Gümüşhane’de fotoğraf sergisi açıldı.


Hükümet Konağı girişindeki serginin açılışını Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Fuat Kömürcü, Trabzon Tenis, Dağcılık ve Kayak İhtisas Kulubü (TEDAK) Başkanı Ercan Bostan, TEDAK üyesi sporcular ve protokol üyeleri ile birlikte yaptı.
TEDAK üyelerinin çeşitli gezilerde çektiği ve ölen dağcıların da bulunduğu fotoğrafların yer aldığı sergiyi gezilirken, yaşamını yitiren dağcıların fotoğraflarının olduğu bölüm ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.
Sergi ziyaretinin ardından Valilik Toplantı Salonunda TEDAK tarafından hazırlanan sunum izlendi.


Zigana Dağı’nda 25 Ocak Pazar günü meydana gelen çığ faciasında, doğa yürüyüşüne çıkan Hüsniye Sarıbıyık, Hasan Ali İsaoğlu, Burçak Sevim, Hüseyin Karaosmanoğlu, Erhan Terzi, Dr. Dursun İnan, Özlem Timurcuoğlu, Gülhanım Piyale, Yasemin Aktaş ve Dr. Davut Akdeniz hayatını kaybetmiş, Rahmi Keleş, Yonca Yılmaz ve Emel Şimşek yaralanmıştı. Dağcı gruptan Elmas Aykaç, Ural Ayar, Hasan Anahar ve Hasan Çiftçi ise faciadan yara almadan kurtulmuştu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 19:37:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?