8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'de park sorunu

Gümüşhane şehir merkezinde artan araç sayısı ile birlikte ortaya çıkan park problemi son günlerde had safhaya ulaştı.


Gümüşhane Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda Atatürk Caddesini Transit Yola bağlayan köprü üzerindeki görüntü, köprü mü yoksa otopark mı olduğu sorusunu çağrıştırıyor.


Araçların sağlı, sollu olarak park edilmesinin kazalara davetiye çıkardığını belirten bazı şoförler, “Gümüşhane trafiğinin rahatlaması amacı ile hizmete giren köprü bazı duyarsız vatandaşlar yüzünden adeta otopark gibi kullanılıyor. Araçların köprü üstüne park etmesi nedeniyle her an bir facia ile karşı karşıyayız. Yetkililerin bu insanları uyarması gerekiyor.

Köprüyü kullanan araç şoförleri direkt olarak Transit yala çıkıyorlar. Sağlı, sollu park yapıldığı için de sürücü tam göremeden transit yola çıkmış oluyor. Yetkililerin bu soruna el atmaları gerekiyor” diye konuştular.


Öte yandan Gümüşhane Devlet Hastanesinin önünde de trafik karmaşası yaşanıyor. Günün her saatinde Gümüşhane-Trabzon karayolunun sağına ve soluna park edilen araçlar faciaya davetiye çıkarıyor.


Hastanenin etrafında bulunan ilköğretim, anaokulu ve lise öğrencilerinin de tehlike altında olduğunu belirten vatandaşlar, hastanenin yanındaki eski odun-kömür deposunun istimlâk edilerek otopark haline getirilmesinin buradaki sorunu çözümü için başlangıç olabileceğini değerlendiriyorlar.


Hastane önündeki binaların daha önce kamulaştırılması gündeme gelmiş, Karayollarından da altgeçitli sistem yapılması için çalışma yapılması planlanmıştı.
 

İha
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 18:38:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?