8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'den Obama'ya paket

Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği (GİKDER), Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama'ya yöreye özgü pestil, köme ve kuşburnunun yer aldığı bir hediye paketi gönderdi.

Amerika Birleşik Devletlerinin Ankara Büyükelçiliği'nden alınan referans numarası ile kargo edilen paketin bir hafta içerisinde Beyaz Saray'da olmasını beklediklerini söyleyen GİKDER Başkanı Selim Nas, "Yöremize özgü pestil ve kuşburnu, başlı başına birer enerji deposu. Bu ürünler inanıyoruz ki Sayın Obama'ya yeni görevinde büyük bir enerji verecektir. İddia ediyoruz ki, pestil ve kuşburnu ürünlerimiz ağızda bıraktığı tat ile Obama'yı da etkileyecektir" dedi.

Pestil ve kuşburnunun yanı sıra İngilizce kaleme alınmış bir mektubu da göndereceklerini dile getiren Nas, mektupta ürünleri hakkında bilgi verdiklerini ve kendisini her yıl Gümüşhane'de düzenlenen Kuşburnu ve Pestil Şenliği'ne ailesi ile birlikte davet ettiklerini söyledi.

"KUŞBURNU, OBAMA'NIN 44 GÜNDE BEYAZLAYAN SAÇLARINA DA İYİ GELİR"

Bir C vitamini deposu olan kuşburnunun Obama'nın 44 günde beyazlayan saçlarına da iyi geleceğini ifade eden Nas, "Obama'nın saçları göreve geldiğinin 6. haftasında beyazladı. C vitamini açısından dünyanın en zengin meyvesi kuşburnudur. Bilindiği üzere A, E, B5 ve C vitaminleri saça hayat verir. Sayın Obama'nın da gönderdiğimiz pestil ve kuşburnunu tüketmesiyle saçlarının daha iyi olacağına inancımız tamdır" şeklinde konuştu.

Nas, açıklamasına şöyle devam etti: "Doğasıyla bütünleşmiş, tabiatın güzelliklerini içerisinde toplayan tamamen doğal kömenin tadı bir yana; güzelliği, hoş kokusu ve besleyici yönüyle mineral, vitamin, protein ve karbonhidrat deposu olan pestili bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için sık sık tüketmekte fayda vardır. Bunun yanında bol C vitamini içeren ve birçok hastalığa iyi gelen kuşburnu da tüketilmesi gereken en önemli besin maddelerinden birisidir. Pestil ve kuşburnu ürünlerimizin başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyada tanıtımını sağlamak da başlıca hedeflerimizden birisidir. Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım sözünden hareket ederek, umarız ki gönderdiğimiz pestil ve kuşburnu ürünlerinin Sayın Obama'nın ağzında bırakacağı güzel tat dünya barışına da katkı yapar ve ağızlardan savaş sözcüğü yerine barış ve kardeşlik sözcükleri çıkar."

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 19:06:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?