8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'nin 190.derneği kuruldu

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Yaydemir köyü de dernekleşen köyler kervanına katıldı.


Yaydemir köyü sakinleri kısa adı YAYDER olan “Yaydemir Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği”ni kurarak ilk toplantılarını tarihi Ataç Konağı bahçesinde yaptılar.


Başkanlığını Gümüşhaneli Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) yönetim kurulu üyesi Yüksel Yalçın’ın yaptığı dernek Gümüşhane’de kurulan 190. dernek olma özelliğini taşıyor.


Ataç konağında kurucu üyelerin katıldığı toplantıda bir açıklama yapan YAYDER Başkanı Yüksel Yalçın, kendisinin İstanbul’da ikamet etmesi nedeniyle derneğin başkanvekilliğini Celal Merdan’ın yapacağını söyledi.


Yalçın şunları söyledi: “Uzun zamandır bir dernek çatısı altında toplanmayı tüm köylülerimiz istiyordu. İlk genel kurulda dernek organları oluşturulana kadar, derneği temsil edecek ve dernekle ilgili iş ve işlemleri yürütecek olan geçici yönetim kurulu üyelerimiz ise şu şekilde: Celal Merdan Başkan Yardımcısı, Özcan Ulutaş Muhasip, Hikmet Oğur Sekreter, Kurtuluş Merdan, Fazlı Yalçın, Resul Karakullukçu, Ömer Ulutaş, Kamil Ulutaş. Derneğimiz köyün gelişimi ve güzelleştirilmesi, sosyal donatı alanlarının yapılması, köy bağlantı ve köy içi yolların iyileştirilmesi, çevrenin korunması, ağaçlandırma çalışmalarının yapılması, kanalizasyon ve içme suyu tesislerinin rehabilite edilmesi, çöp döküm sahalarının iyileştirilmesi, gençlerin futbol ve basketbol başta olmak üzere oyun sahalarının sağlanması, turizme kazandırılacak sahaların tanımlanması ve “il turizm haritası”na katılması, yerleşim alanlarının modernizasyonu ve geliştirilmesi gibi faaliyetleri gerçekleştirmeyi planlıyoruz.”

İha
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 15:20:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?