8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Gümüşhane’nin kurtuluş coşkusu

GÜMÜŞHANE’NİN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU

Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92.yıldönümü düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor.

Sabah saatlerinde Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle başlayan etkinliklerde çelenklerin sunulmasının ardından Belediye Başkanı Mustafa Canlı’nın anıt şeref defterine yazdığı mesaj okundu.

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Fuat Kömürcü, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın ve Belediye Başkanı Mustafa Canlı’nın Valilik makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından törenler Zafer Meydanı’nda devam etti.

Vali Salihoğlu, Garnizon Komutanı Kömürcü ve Belediye Başkanı Canlı’nın vatandaşların, öğrencilerin ve protokol üyelerinin bayramını kutlamasının ardından, Erzincan 3. Ordu Bando Bölge Komutanlığı bando ekibinin öncülüğünde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Vali Enver Salihoğlu’na Mehmet Koca tarafından buket, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Fuat Kömürcü’ye Turgay Şahin tarafından kurtarılmış vatan toprağı, Belediye Başkanı Mustafa Canlı’ya ise Gazi Kaanoğlu tarafından şehrin anahtarı verildi.

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, günün anlam ve önemine hitaben yaptığı konuşmasında Kurtuluş törenlerinin toplumların hafızalarını tazelemek gibi birçok hayati öneme sahip olduğunu söyledi.

“Barışın, sevginin, birlikte yaşamanın, inanca saygının, paylaşmanın, halkı üstün tutmanın ne olduğunu dünya bizden öğrendi” diye konuşan Başkan Canlı, geçmişin hatırlanması ve hatırlatılması konusuna vurgu yaparak, şunları söyledi: “Bu güzel vatana sahip olma, bu güzel vatanda onurlu ve bağımsız yaşamak şanlı tarihimizin bize kazandırdığı vazgeçilmez bir haktır. Ama bu hakkın boynumuza yüklediği sorumluluklarda vardır. Bu ülkeyi baştan aşağı imar etmek, ekonomide, teknikte, bilimde ve sanatta milletimizi çağdaş medeniyetlerin seviyesine çıkarmak hatta daha yükseklere taşımak ödevindeyiz.”

Kutlama programı kapsamında daha sonra halk oyunları gösterileri sergilenirken, Belediye Başkanlığı halk oyunları ekiplerinin gösterilerini sunmaları esnasında Belediye Başkanı Mustafa Canlı’da onlara katılarak bir süre halk oyunu gösterisi sundu.

Zafer Meydanı’ndaki kutlamalar yapılan tören geçişi ile son buldu. Kamu kurumlarına ait araçların ve askerlerin geçişi esnasında vatandaşların alkışlarla coşkuya ortak oldukları gözlemlendi.

GÜMÜŞHANE’NİN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU
GÜMÜŞHANE’NİN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU
İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2010 Pazartesi 14:05:01
Güncelleme :15 Şubat 2010 Pazartesi 14:11:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?