8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'nin kurtuluşunun 91. yılı

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 91.yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.


Vali Salihoğlu mesajında, Türk tarihinin, Türk Milletinin bağımsız yaşama tutkusu ve varlığını sürdürmek için yaptığı inanılması güç mücadelelere ilişkin olaylarla dolu savaşlara sahne olduğunu belirterek, “Türk Milletinin ölümsüz zaferlerini kanları ile tarihe yazan aziz şehitlerimizi daima hatırlamak, kahramanlarımıza ebedi şükran borcumuzu ifade etmek ve gelecek nesillere anlatmak hepimizin başta gelen görevidir.

Bizlere üstün fedakârlıkları ile bu günleri ve vatan topraklarını armağan eden kahramanlar; İlkbaharın tazeliğini, yazın kavurucu sıcağını, sonbaharın hüznünü, kışın dondurucu soğuğunu cephelerde at sırtında, siperde ve mevzilerde geçirmiş, şehit ya da gazi olmuşlardır. Yürekleri vatan aşkı ile dolu aziz şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm Gümüşhanelilerin 15 Şubat Kurtuluş Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.


15 Şubat Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşu programı bu akşam Atatürk Kültür Merkezinde yapılacak olan Aşıklar Şöleni ile başlayacak.

İha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2009 Cumartesi 19:51:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?