8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Gümüşhane’yi toz bulutları sardı

Güneydoğu’dan esen rüzgarla gelen toz bulutları Gümüşhane’yi sardı.

Toz bulutunun gökyüzünü kaplamasının ardından şehirde görüş mesafesi düşerken, yetkililer astım, bronşit ve solunum yollarından rahatsızlığı bulunanlar ile çocuklar ve yaşlıların sokağa çıkmasının sakıncalı olabileceğini ifade ediyorlar.


En yüksek hava sıcaklığının 28 derece, hava basıncının da 75 minibar olarak ölçüldüğünü söyleyen Meteoroloji İstasyonu Müdürü Nazım Kul, Güneydoğu Anadolu bölgesinden başlamak üzere doğu Anadolu bölgesi ve Karadenizin iç kesimlerinde toz taşınımının meydana geldiğini söyledi.


Güneydoğu Anadolu bölgesi başta olmak üzere Şanlıurfa, Mardin çevreleri, Doğu Anadolu bölgesi geneli Malatya çevreleri ve Doğu Karadenizin iç kesimlerinde, Gümüşhane, Bayburt ile Trabzon’un iç kesimlerinde Güneydoğulu rüzgarlarla birlikte toz taşınımı geldiğini belirterek Kul, “ Bu durumda yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı düşük görüş mesafesi, çamur şeklinde yağış ve hava kalitesinin düşmesi şeklinde.
Bu durumda çocukların ve yaşlıların, özellikle de astım hastası olanların dikkat etmesi gerekir. Bugün yoğun olması beklenen toz bulutunun Cuma günü etkisini kaybetmesi bekleniyor.” dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 17:02:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?