8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

GÜ'ye 4. fakülte

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ’NİN 4. FAKÜLTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ OLDU

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, her ile bir üniversite kapsamında 2008 yılında kurulan ve hızlı bir gelişim gösteren Gümüşhane Üniversitesi’nde dördüncü fakültenin İlahiyat Fakültesi olduğunu söyledi.

Fakülte açılması ile ilgili bakanlar kurulu kararının bugünkü resmi gazetede yayımlandığını söyleyen Rektör Günaydın, yaptığı açıklamada 22 Ekim 2009 tarihinde yaptıkları senato toplantısında İlahiyat Fakültesi kurulması kararı aldıklarını ve Yüksek Öğretim Kurulu’nun 29 Aralık 2009 Tarihli genel kurul toplantısında bu kararın onayladığını hatırlatarak “Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi kararının Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmesinden üniversitemiz ve şehrimiz adana büyük bir mutluluk duydum. İlahiyat Fakültesi’nin her geçen gün hızla büyüyen üniversitemize yeni bir ivme kazandıracağına inanıyorum” dedi.

Gümüşhane Üniversitesi’nin yeni açılan fakülteleriyle, kadrosuyla ve gerçekleştirilen altyapı çalışmalarıyla gelişen ve geliştiren bir üniversite olduğunu belirten Rektör Günaydın, “ Üniversiteler öncelikli olarak kuruldukları bölgenin kalkınmasında itici bir güç olmaktadır. Gümüşhane Üniversitesi ailesi olarak öncelikli hedefimiz bölgemizin kalkınmasıdır. Üniversitemizin gelişerek daha fazla öğrenci yetiştirmesi ve daha fazla akademisyeni ilimize kazandırması sonucunda şehrimizde gerçekleşecek olan maddi ve manevi hareketlilik daha da artacaktır. Bu bakımdan üniversitemiz yeni yatırımlarıyla sürekli geliştiği gibi geliştirmeye de devam etmektedir. Ben bu vesile ile tekrar, İlahiyat Fakültemizin kurulmasında başta hükümetimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor; ilimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2010 Perşembe 15:20:05
Güncelleme :1 Temmuz 2010 Perşembe 15:27:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?