8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Hacı adayları yola çıktı

GÜMÜŞHANE’DE BU YILIN İLK HACI ADAYLARI YOLA ÇIKTI

Gümüşhane’de bu yıl hacı olmak için kutsal topraklara gidecek olan 107 kişiden 42 kişilik ilk kafile dün gece dualarla yola çıktı.

Toplam 42 kişiden oluşan hacı adayları için şehirlerarası otobüs terminalinde uğurlama töreni düzenlendi. Törende konuşan İl Müftüsü Cüneyt Kavşut, normal tip olarak adlandırılan hacı adaylarının yaklaşık 45 gün boyunca kutsal topraklarda kalacağını belirterek, “Birbirinize sahip olun. İçinizde yaşlılar var, düşkünler var. Genç ve dinç olanlara tavsiyem onlara sahip olsunlar. Siz peygamberi ziyarete, Kabe’yi tavafa gidiyorsunuz. Sizler Allah’ın misafirlerisiniz artık” dedi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da hacı adaylarına grip ve menenjit aşılarının uygulandığını ifade eden Kavşut, domuz gribi aşısının ülkeye yeni gelmesi nedeniyle dün giden hacı adaylarına uygulanamadığını söyledi. Aşıların muhtemelen Medine’de yapılacağını belirterek hacı adaylarını bu konularda dikkatli ve duyarlı olmaları konusunda uyardı.

Müftü Kavşut ayrıca, Gümüşhane’den otobüsle Trabzon’a giden hacı adayları gece yarısı oradan direk uçakla Medine’ye gideceklerini bu nedenle de Trabzon’da ihrama girmelerine gerek olmadığını da söyledi.

Müftü Kavşut, bu yıl Gümüşhane’den hacca gitmeye hak kazanan 107 kişiden 42 adayın normal tip, 20 adayın müstakil, 2 adayın otel tip 4 adayın da gazi ve şehit yakını olmak üzere toplam 68 adayın Müftülük aracılığıyla, 27 adayın normal tip, 10 adayın müstakil ve 2 adayın da otel tip olmak üzere 39 adayın da acenteler aracılığıyla hacca gideceğini söyledi.

Öte yandan geçtiğimiz yıl bin 90 kişinin müracaat ettiği ve 167’sinin hacca gittiği öğrenilirken, bu yıl bin 222 kişi müracaat etmesine rağmen 107 kişi hacca gitmeye hak kazandı.

GÜMÜŞHANE’DE BU YILIN İLK HACI ADAYLARI YOLA ÇIKTI
GÜMÜŞHANE’DE BU YILIN İLK HACI ADAYLARI YOLA ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2009 Cuma 09:33:03
Güncelleme :23 Ekim 2009 Cuma 13:05:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?