8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

İl Genel Meclisi toplandı

GÜMÜŞHANE İL GENEL MECLİSİ'NİN ŞUBAT AYI TOPLANTILARI BAŞLADI

Gümüşhane İl Genel Meclisi'nin Şubat ayı toplantıları başladı.

İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu başkanlığında meclis toplantı salonunda başlayan toplantılarda, geçtiğimiz aylarda komisyonlara gönderilen konular ve yeni konular görüşüldü. Meclis üyelerinin talepleriyle ilgili yazılı önergelerin alınmasının ardından Çobanoğlu, geçtiğimiz hafta İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın'la birlikte katıldığı "Özel İdarelerin Kurumsal Kapasitelerinin Güçlendirilmesi Projesi" kapanış toplantısı hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. Daha sonra söz alan

meclis üyesi Muammer Taş, Gümüşhane'de bölgesel bir hizmet içi eğitimi merkezi kurulması talebinde bulundu. Taş'ın bu talebinin Kalkınma Ajansı ve AB projeleri kapsamında değerlendirilmesine ve konuyla ilgili araştırma yapılmasına karar verildi. Toplantılarda daha sonra merkez Bağlarbaşı Mahallesi'nde TOKİ tarafından yaptırılan 16 derslikli ilköğretim okulunun İl Özel İdaresi'ne bedelsiz devri konusu komisyon raporu doğrultusunda oy birliğiyle kabul edildi. Gümüşhane İl Genel Meclisi'nin bu ay gündeminde olan konular şu şekilde:

"Kürtün ilçe özel idare sitesinde bulunan büroların yeniden kamu kurumlarına kiralanması. Merkez ve Köse ilçelerinde 35 adet köy ve mahallenin yerleşik alan ve civarı tespiti raporunun görüşülmesi. Çeşitli mevzi imar planları, işyeri kiralanması, kamulaştırma konuları. Kale köyündeki asfalt şantiyesinin yenilenmesi. İl Özel İdaresine ait araç ve gereçlerin üçüncü şahıs ve şirketlere kiralanmasında uygulanacak rayiç bedellerin belirlenmesi. Kelkit ilçesi Yeniyol köyündeki eski ilköğretim okulunun köy tüzel kişiliğine tahsis edilmesi."

GÜMÜŞHANE İL GENEL MECLİSİ'NİN ŞUBAT AYI TOPLANTILARI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2010 Pazartesi 18:25:05
Güncelleme :1 Şubat 2010 Pazartesi 20:26:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?