8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

İl Genel Meclisi toplantıları sürüyor

GÜMÜŞHANE İL GENEL MECLİSİ TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR

Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin Pazartesi günü başlayan Şubat ayı toplantıları devam ediyor.

Meclis Başkanı Sebahattin Çobanoğlu başkanlığında yapılan toplantılarda İl Özel İdaresi’nin Kale köyü sınırları içerisinde bulunan asfalt şantiyesindeki konkasör tesislerinin yenilenmesi konusu görüşüldü. Geçtiğimiz ay gündeme gelen ve Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderilen konu, komisyonun yaptığı çalışmaların ardından komisyon başkanı Naim Ağaç tarafından meclis üyelerine okundu. İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Ağaç, teknik elemanlarla birlikte yapılan incelemelerde 1974 yılında yapılan tesisin ekonomik ömrünü tamamladığının tespit edildiğini belirterek, onarımı yapılsa bile kısa sürede tekrar devre dışı kalacağını söyledi. Tesisin yenilenmesinin ardından kendini bir yılda amorti edeceğini belirten Ağaç, komisyonun konuyu detaylı bir şekilde incelediğini ve sadece mevcut asfalt yolların bakımı için çalıştırılsa dahi kısa zamanda kendini amorti edeceğini, bu nedenle de komisyonun konkasör tesisinin yenilenmesinin konusunda ortak görüşü olduğunu söyledi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın ise tesisin yenilenmesi için gerekli ödeneğin bir kısmının önceki yıllardan temin edildiğini ve maddi olarak 2010 yılında Özel İdare’ye çok fazla külfet getirmeyeceğini söyledi.

Komisyon raporu ve idare adına Genel Sekreter İsmail Yalçın’ın görüşlerinin alınmasının ardından meclis raporu oyladı. Yapılan oylama sonucunda oy birliği ile Kale Köyünde bulunan konkasör tesislerinin yenilenmesine karar verildi.

Öte yandan İl Genel Meclisi’nin gündeminde yer alan Eğitim Bölgesi Danışma Kurulu üyeliğine ise Köse meclis üyesi Mail Yavuz oy birliği ile seçildi.

GÜMÜŞHANE İL GENEL MECLİSİ TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2010 Çarşamba 18:13:02
Güncelleme :3 Şubat 2010 Çarşamba 18:18:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?