8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

İl Özel İdare'den proje desteği

İL ÖZEL İDARESİ’NDEN VATANDAŞA ÜCRETSİZ PROJE DESTEĞİ

Gümüşhane İl Özel İdaresi, köylerde ev yapacak olan vatandaşlara ücretsiz proje desteği sağlıyor.

İlgili kanunlarda yapılan değişikliklerin ardından köy yerleşik alanlarına ev yapacak olan vatandaşlar, hazırlattıkları yapı projeleri ile İl Özel İdaresi’ne başvurarak, uygunluk görüşü aldıktan sonra muhtarlık kararı ile inşaata başlayacak. Yaptırmak istediği bina için uygun proje çizdiren vatandaş bu projelerini İl Özel İdaresi’nin İmar ve Kentsel İyileştirme Birimine müracaat ederek onaylatıyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, proje çizdiremeyen vatandaşlara yardımcı olmak için birim müdürlüğünde 6 adet tip projenin bulunduğunu söyledi. 70 metrekareden 106 metrekareye kadar tek ve iki katlı projelerin ellerinde bulunduğunu belirten Yalçın, vatandaşların eski Gümüşhane evleri mimarisine uygun olan projelerden istediklerini seçerek ücretsiz olarak alabileceklerini söyledi.

Vatandaşların köylerinde yerleşik alanda ev yapmasının önemine vurgu yapan Yalçın, “Vatandaşlarımızın köylerde yapacağı ev ve diğer binalarla ilgili ruhsatı muhtarlık veriyor. Muhtarlık kararı ile inşaatına başlayan vatandaşlarımız, projelerini idaremize onaylatıyor. Projesiz ev yapılmasına kesinlikle müsaade etmiyoruz. Ya kendisi proje yaptıracak vatandaşımız yada kurumumuzdan ücretsiz olarak tip projelerden birisini alacak. Eğer kendi proje yaptırırsa yine o projeleri getirip ilgili birimimizde projesine uygun görüş alması gerekiyor” dedi.

Köyde yapılacak her türlü inşaatlarla ilgili konuların değerlendirilmesi için inşaata başlanılmadan önce mutlaka İl Özel İdaresi’ne müracaat edilmesi gerektiğini altını çizen Yalçın, “Köylerde yapılacak binalar en fazla 6,5 metre yüksekliğinde olabilir. Bu sınırın aşılması halinde ‘kaçak yapı’ durumu doğacağından, cezai uygulama yapmak zorunda kalabiliriz. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için bu konulara dikkat etmesi gerekiyor” diye konuştu.

İL ÖZEL İDARESİ’NDEN VATANDAŞA ÜCRETSİZ PROJE DESTEĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2010 Salı 11:37:01
Güncelleme :9 Aralık 2010 Perşembe 14:19:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?