8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

İller Bankası'ndan iftar

İLLER BANKASI GÜMÜŞHANE’DE İFTAR VERDİ

İller Bankası Trabzon 17. Bölge Müdürlüğü, Gümüşhane’de Bayburt ve Gümüşhane illerinin Belediye Başkanları ve yerel yöneticilerinin katıldığı iftar yemeği verdi.

Tarihi Balyemez Konağı’nda verilen iftar yemeğine Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Bayburt Valisi Kerem Al, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, İller Bankası Trabzon 17. Bölge Müdürü Şükrü Aygar, Gümüşhane İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, Gümüşhane ve Bayburt ilçe ve belde belediye başkanları katıldı.

İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan İller Bankası Bölge Müdürü Şükrü Aygar, İller Bankası’nın piyasa şartlarına göre hiçbir bankanın sunamayacağı kredi imkanlarını sağladığını ifade ederek, “Kredi şartlarımızı ve kredi faiz oranlarımızı düşürdük. 10 yıl yüzde 9 diye ilan ettiğimiz gerek banka yatırım programında yürüten yerel yönetimlerin projeleri gerekse, yerel yönetimlerin kendi programlarında yürüyen projeleri için yüzde 9 oranındaki faiz oranları üçte bir oranında düşürüldü ve yüzde 6’ya çekildi. Piyasa koşullarına göre hiçbir bankanın sunamayacağı bir kredi koşuludur bu durum. Bunun için yerel yönetimlerinin bundan sonuna kadar istifade etmesinde fayda var. Yerel yönetimlerin kendi bünyesinde çalışan personelinin emekliliğine esas kredi talebi vardı. Gelen talepleri hep geriye çevirmiştik. Gelen talepler üzerine genel müdürlüğümüzde bu kredi de verilmeye başlandı. Eğer emekliliğine esas kıdem tazminatı ödemekte sorun yaşayan belediyemiz varsa bu konuda yüzde 7 faiz oranı ve 5 yıl vadeli kredi kullandırıyoruz.” dedi.

Belediyelere proje üretmesi konusunda uyarılarda bulunan Aygar, “Yatırım yapmaya imkan olmayabilir ama proje yapmanın maliyeti çok düşük. Bugün orta ölçekli bir belediyemizin içme suyunu veya kanalizasyon projesini 30-40 bin liraya üretebiliyoruz. İller Bankası aracılığı ile yağılan tüm projelere bankamız yüzde 75 hibe desteği veriyor. Bundan tüm belediyelerimizin faydalanması gerekir. İller Bankası kendi kanunda bir değişiklik yaptı. Her yıl net karının yüzde 55’ini köylere köy kalkına fonu olarak gönderirken, değişiklikle bunu yüzde 55’ten yüzde 60’a çıkardı. Yıllık net karının yüzde 60’ını köylere ve nüfusu 10 binin altında olan belediyelere olmak üzer düzenledi. Bu yıl itibariyle bu kaynaktan yerel yönetimlerimiz faydalandırıldı. Bu 300 milyon liraya yakın kaynak. Bu kaynak sadece projesi hazır olan yerel yönetimlere ödeniyor. Belediye başkanlarımızın proje yaparak bizleri sıkıştırmalarını tavsiye ediyorum.” şeklinde konuştu.

İLLER BANKASI GÜMÜŞHANE’DE İFTAR VERDİ
İLLER BANKASI GÜMÜŞHANE’DE İFTAR VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2010 Salı 09:35:02
Güncelleme :24 Ağustos 2010 Salı 14:17:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?