8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

İnterneti olmayan köylere internet

Türk Telekom tarafından Gümüşhane’de geçtiğimiz Eylül ayında çalışmaları başlatılan Kırsal Dönüşüm Projesinde sona gelindi.


Kış şartları nedeniyle bazı bölgelerdeki çalışmaları durdurmak zorunda kaldıklarını söyleyen Türk Telekom İl Müdürü Hüseyin Karasoy, bahar aylarında yapılacak düzenleme ile birlikte Kazıkbeli yaylasında bulunan abonelerin de ADSL internet hizmetlerinden ve diğer Telekom hizmetlerinden faydalanılabileceğini söyledi.
Kırsal Dönüşüm projesi kapsamında bugüne kadar interneti olmayan 20 köy ilköğretim okulunun internetinin de bağlandığını sözlerine ekleyen Karasoy, “İl genelinde 37 kırsal merkezde santral değişimi gerçekleştirdik ve bu bölgelerde ADSL hizmetini sunmaya başladık. Önümüzdeki On gün içerisinde de 25 kırsal merkezimizde daha ADSL hizmeti vermeye başlayacağız. İl bazında 58 merkezde bütün kırsalda internet erişimini vermiş olacağız. Bunun yanında Harmancık, İkisu ve Gülaçar köyünde yaşanan sıkıntıları da çözdükten sonra il genelinde ADSL hizmetinden yararlanamayan merkezimiz kalmayacak. Kazıkbeli yaylamızda şuanda kış sezonunda olduğumuz için dönüşümü gerçekleştiremedik, mevsim şartları müsait olduğu anda orayı da yaparak tüm il kırsalına ADSL hizmeti vermiş olacağız. Yaz aylarında Kazıkbeli yaylasında internet erişimi olacak.” dedi.


Bu dönüşümle birlikte tüm köylerdeki telefon abonelerinin şehir merkezinde yaşayan insanların kullandığı bütün özellikleri kullanabileceklerini ifade eden Karasoy, “Artık köylerimizdeki abonelerimiz, CLIP, CLIR, SMS, ADSL, görüntülü telefon, ayrıntılı fatura gibi hizmetlerden şehirdeymiş gibi faydalanabilecek.” şeklinde konuştu.
Karasoy, Türkiye kırsalındaki 6 milyon aboneyi etkileyen bu dönüşüm projesinin Avrupa’nın en büyük, Dünyada ise ikinci en büyük proje olduğunu da sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 14:17:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?