8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Kadınlara önemli hizmet

GÜMÜŞHANE İL ÖZEL İDARESİ’NDEN KADINLARA ÖNEMLİ HİZMET

Gümüşhane İl Özel İdaresi tarafından hazırlanarak AB hibe fonlarına sunulan ve yaklaşık 200 bin Euro bedelli “Sürdürülebilir Kalkınma İçin Kadın Girişimcilik ve Eğitim Merkezi” projesi ile Eurodesk Gümüşhane ofisinin açılışı gerçekleştirildi.

Açılış öncesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Vali Enver Salihoğlu, bu tür projelerin ve çalışmaların kadınları, erkeklerle kanunlar önünde var olan eşitliğe çıkarmakta çok önem arz ettiğini belirterek, “Birçok kanunumuzda kadın erkek eşitliğini öngören birçok düzenlemeler getirilmiş olmasına rağmen sonuç itibarı ile kadınların erkeklerle eşit olmadığı ülkemizin bir gerçeği bunu da kabul etmek durumundayız” dedi.

Kadınları, bu ve buna benzer eğitim projeleri ile ülke ekonomisine, sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlamasına yardımcı olabileceklerini ifade eden Vali Salihoğlu, “Daha önce başka kuruluşlar tarafından da ilimizde ve ülkemizin birçok yerinde sürekli eğitim programları yapıldı. Bundan sonra da bu tür programları sıklaştırarak ve yoğunlaştırarak sürdürmek zorundayız” diye konuştu.

Kurslara katılan kadınlardan, “Burada belirli bir süre kursa gelip gitmek onlar için yeterli olmasın. Burada hedeflenen girişimci kadın yetiştirmektir. Toplumsal düzeyde hem sosyal alanda hem ekonomik alanda girişimci kadın yetiştirmektir” ricasında bulunan Vali Salihoğlu, kadınlardan kurslarda öğrendiklerini daha sonra hayatlarında mutlaka uygulamaları gerektiğini ifade etti.

Toplantıda konuşan Ulusal Ajans Eurodesk Genel Koordinatörü Ali Yurtsever, Eurodesk’in genel olarak Avrupa’da gençlere sunulan imkanların Türk gençlerine yayma, o imkanları sunma işini yapan bir Ulusal Ajans bünyesinde kurulmuş bir yapı olduğunu söyledi.

 

2009 YILINDA TÜRKİYE’DE BİN 192 GEÇ İNTİHAR ETTİ, 42 BİN 455 GENÇ HAPSE GİRDİ

Türkiye İstatistik Kurumunun 2009 yılı verilerine göre 2009 yılında Türkiye’de 42 bin 455 gencin cezaevine girdiğini, yine 2009 yılında bin 192 gencin ise çeşitli sebeplerle intihar ettiğini belirten Yurtsever, bu verilerin kendileri için en net, en çıplak gerçekler olduğunu söyledi. Yurtsever, bu verilerin kendileri için rehber olduğunu, bunun da Türkiye’nin en temel gerçeklerinden birisi olduğunu kaydettiği konuşmasını, “Keşke o gençlerden bir tanesine ulaşabilseydik de onları yaptıkları bu fiillerden men edebilseydik düşüncesi ve hassasiyetiyle çalışıyoruz.” diyerek sonlandırdı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, Eurodesk kapsamında hazırlanan Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı projesinin kabul edilerek uygulanmaya başladığını belirterek, 200 bin Euro’luk projenin uygulama aşamasına geçtiğini söyledi.

Toplantıda daha sonra Eurodesk Gümüşhane temsilcisi Erkan Duman tarafından projenin tanıtımı yapıldı. Kokteylin ardından Vali Salihoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, Ulusal Ajans Eurodesk Genel Koordinatörü Ali Yurtsever, İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu tarafından Eurodesk ofisinin açılışı gerçekleştirildi.

Proje ile 18-35 yaş arası toplam 85 işsiz kadına, günlük 8 Euro ücret karşılığında Kuaförlük, Gümüş Hasır İşlemeciliği, Çocuk Bakıcılığı, Hasta Bakıcılığı, Özürlü Bakıcılığı kursları verilecek. Kurs sonunda kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek.

GÜMÜŞHANE İL ÖZEL İDARESİ’NDEN KADINLARA ÖNEMLİ HİZMET
İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2010 Pazartesi 17:00:02
Güncelleme :6 Aralık 2010 Pazartesi 18:45:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?