8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Kapalı otopark hizmete girdi

GÜMÜŞHANE’DE KAPALI OTOPARK HİZMETE GİRDİ

Gümüşhane Belediyesi tarafından İller Bankası’ndan alınan kredi ile Zafer Meydanı’na yapılan otopark hizmete girdi.

Zafer Meydanı altına yapılan çift katlı otoparkın devreye girmesiyle beraber ildeki trafik sorununun büyük oranda azalacağını söyleyen Gümüşhane Belediyesi Zabıta Müdürü Sebahattin Şeker, otoparkın araç kabul etmeye başlayacağını ve vatandaşlara 24 saat kesintisiz hizmet vereceklerini belirtti.

Yapımına 2008 yılı Eylül ayında başlanan kapalı oto parkın en son teknoloji ile takip edileceğini dile getiren Şeker, “Bu otoparkımız yaklaşık 150 araç kapasitesi ile Gümüşhane’nin park sorununa büyük oranda çözüm olacaktır. Otoparkımız 24 saat hizmet verecektir. Otopark kameralarla takip edilebilmekte ve otomatik yangın söndürme ekipmanları ile donatılmıştır” dedi.

Otoparkın devreye girmesiyle beraber ana caddelerde herhangi bir araç parkına müsaade edilmeyeceğinin altını çizen Sebahattin Şeker “Atatürk Caddesi, Ahmet Ziyaüddin Caddesi, Zafer Meydanı, Eski Ulusoy Garajı, Dilaver Cebeci Sokak üzerinde araç parkı encümen kararı ile yasaklanmıştır. Bu bahse konu yerlere park yapan vatandaşlara cezai işlem uygulanacaktır” diye konuştu.

Otopark araç ücret tarifesinin de vatandaşlar açısından cazip olduğunu ifade eden Şeker, isteyen vatandaşların aylık abonman ödeyerek araçlarını güven içerisinde park edebileceklerini belirtti. Belediye’nin belirlediği katlı otopark ücret tarifesi ise şu şekilde:

“1 saat otopark ücreti 2 TL, 2 saat otopark ücreti 3 TL, 4 saat otopark ücreti 4 TL, 8 saat otopark ücreti 6 TL, 10 saat otopark ücreti 7 TL, 12 saat otopark ücreti 8 TL, 24 saat otopark ücreti 12 TL, Aylık abonman ücreti 60 TL”

Yaklaşık 6 bin trafikte gezdiği Gümüşhane şehir merkezinde otoparkın yetersiz kalacağını belirten bazı vatandaşlar ise, kapalı otoparklara LPG’li araçların giremeyeceğini, ildeki araçların büyük bir çoğunluğunun LPG’li olduğunu ve bu sorunun da önümüzdeki günlerde belediyenin karşısına çıkacağını hatırlattılar.

GÜMÜŞHANE’DE KAPALI OTOPARK HİZMETE GİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2009 Çarşamba 16:31:01
Güncelleme :21 Ekim 2009 Çarşamba 16:37:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HAKAN ZENGİN IP: 78.168.49.xxx Tarih : 23.10.2009 14:43:23

gelmiş geçmiş en güzel yapılandırmalardan birtanesi gümüşhanemize hayırlı olmasını dilerim emeği geçen herkeze de ayrıca çok teşekkür ederim