8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Kelkit'te Balahor Şenlikleri

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesi Çimenli köyünde bu yıl 3.'sü yapılan Balahor Şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

İlginç yarışmaların düzenlendiği etkinlikte, festival alanına giren vatandaşlar için zehirli kenelere karşı koruyucu sprey kullanıldı.


Erzincan'a 40 kilometre uzaklıkta bulunan Çimenli köyünde bu yıl 3.'sü düzenlenen Balahor Şenlikleri Erzincan ve Gümüşhane'den yüzlerce kişinin katılımı ile gerçekleşti. Birbirinden ilginç yarışmaların düzenlendiği şenlik öncesi festival alanı zehirli kenelere karşı ilaçlandı. Daha sonra da şenlik alanına giren davetlilerin üzerine kenelere karşı koruyucu sprey sıkıldı.


Festivale, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Prof. Dr. Yahya Doğan, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, çok sayıda bürokrat ile Erzincan ve Gümüşhane'den çok sayıda vatandaş katılırken, program şenlik ağasının davetlileri selamlamasıyla başladı.


Açılış konuşmalarının ardından şenliklerde davul zurna eşliğinde horon ve halaylar çekildi. Köyde yaşayan çocuklar arasında yapılan çuval yarışının ardından köy gençleri arasında ağızlarıyla alabalık tutma yarışması düzenlendi. Kıyasıya mücadele eden gençler suyun içerisindeki alabalıkları yakalayabilmek için büyük çaba sarfettiler.


Festivalin öğleden sonraki bölümünde ise İstanbul'da yaşayan Çimenli köyü sakinlerinin genç kızlarının katıldığı koyun sağma yarışması düzenlendi. Yöresel kıyafetlerle festival alanında hazırlanan parkurda genç kızlar koyunları sağabilmek için birbirleriyle yarıştı. Kimi zaman ilginç görüntülerin oluştuğu yarışmada birinci olan genç kıza altın bilezik hediye edildi.


Festival akşam geç saatlere kadar devam ederken, Çimenli Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erol Varlı, bu yıl 3.'sünü düzenledikleri şenliklerde gurbet ve sılayı bir araya getirmekten dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Varlı, şenlik alanında zehirli kenelere karşı her türlü tedbirin alındığının da altını çizerek, "Alan ilaçlandı ve festivale katılan davetlilerimizin üzerine de kenelere karşı koruyucu sprey sıkıyoruz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2009 Pazartesi 12:56:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?