8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Kelkit'te Cemevi açılışı

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesine bağlı Aydoğdu köyünde yaptırılan Cemevi törenle hizmete girdi.


Aydoğdu Köyü Kalkınma ve Yaşatma Derneği tarafından yaptırılan cemevinin açılış törenine Kelkit Kaymakamı Ayhan Işık, 22.dönem milletvekillerinden Temel Yılmaz, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, Gümüşhane CHP İl Başkanı Erkan Pelit, AK Parti Kelkit İlçe Başkanı Ahmet Güler, İl Genel Meclis Başkanı Sabahattin Çobanoğlu, il genel meclis üyeleri, belde belediye başkanları, ile çok sayıda davetli katıldı.


Atatürk ve silah arkadaşları için gerçekleştirilen saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra yaptırılan cemevi hakkında bilgi veren Aydoğdu Köyü Kalkınma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Çelik, cemevinin geçtiğimiz yıl temelini attıkları ve bir yıl gibi kısa sürede tamamladıklarını söyledi.
Kelkit Kaymakamı Ayhan Işık, cemevinin birlik ve beraberlik içerisinde bir ömür boyu devam edecek olan dostluk ve kardeşliğe vesile olmasını temenni etti.


Törende konuşan Alevi dedelerinden Ahmet Uğurlu, cemevlerinin Alevi halkının ibadethanesi olduğunu söyledi. Konuşmasında birlik beraberlik çağrısı yapan Uğurlu, “Dostluğa ve kardeşliğe önem veriyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde mutlu ve huzurlu yaşam sürmemiz için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Alevi-sünni kardeşliği et ve tırnak gibidir. Bizleri bu kardeşlikten men etmeye kimsenin gücü yetmeyecektir.”dedi.
Tören sonunda cemevi davetliler tarafından açıldı.
 

İha
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2009 Cumartesi 15:18:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?