8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Keltik'te yol çalışması sürüyor

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesi ile Erzincan il sınırı arasındaki 40 kilometreli yolda başlatılan bölünmüş yol çalışmaları devam ediyor.

Gümüşhane Valiliği Kelkit Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ihalesi yapılan yolda, 3 farklı noktada yüklenici firmalar tarafından çalışma yapılıyor.

Kelkit ilçe çıkışından sonraki 1,5 kilometrelik alanda çalışmalarda yüzde 90 oranında fiziki tamamlama gerçekleşirken, bu bölümün ihalesi 959 bin 800 TL’ye gerçekleştirilmişti.
Karayolu üzerinde ki diğer çalışma ise 1,5 kilometrelik yolun hemen ardından 10,3 kilometre uzunluğundaki bölgede yapılıyor. 4 milyon 989 bin 779 TL’ye ihalesi gerçekleştirilen yolun yol gövdesini oluşturma ve kazı işlerinde yüzde 40’lık fiziki gerçekleşme sağlandı.

Yoldaki 5 kilometrelik çalışma ise Erzincan il sınırından Yeniyol köyüne kadar olan bölümde yapılıyor. 3 milyon 391 bin 233 TL’ye ihalesi gerçekleştirilen bu bölümde maliyetlerin artabileceği ifade edilirken, buna gerekçe olarak ta güzergahta meydana gelen heyelanlar gösterildi.

Toplam 40 kilometre uzunluğunda yapılacak yolda bugüne kadar istimlak ve köprü projelerinin hazırlanamadığı bölümler haricinde 16,8 kilometrelik bölünmüş yol çalışması toplam 9 milyon 340 bin 813 TL’ye ihale edildi. Yoldaki 23,2 kilometrelik kısmın ise projelendirme çalışmaları devam ediyor.

Karayolları 16. Bölge ve İl Özel İdaresi kontrol mühendisleri tarafından denetlenen yol çalışmalarında, İl Özel İdaresi Kelkit ilçe Bakımevi sorumlusu Mustafa Şekerli ve Tufan Kartal sürveyan olarak görevlendirilerek yolun sürekli kontrol ve denetimi sağlandı.

Kelkit ilçesi ile Erzincan il sınırı arasında yapılacak çalışmaların ardından 40 kilometrelik yolun tamamının bölünmüş yol olarak yapılması hedeflenirken, çalışmalar da bu yönde yapılıyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2009 Çarşamba 15:48:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?