8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Kemaliye Camii bakımda

KEMALİYE CAMİİ’NDE ONARIM

Gümüşhane kent merkezinin en büyük ve merkezi camilerinden birisi olan Kemaliye Camii’nde geniş çaplı tadilat çalışması yapılıyor.

Kemaliye Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ercan Çimen, son 15 gündür yapılan çalışma ile, cami kubbelerinde bulunan kurşun kaplamaların akıtan yerlerinin onarıldığını, alemlerin değiştirildiğini, kubbe etrafına beton ve vitray pencereler yapıldığını, camini içinin tamamen çini ile kaplanacağını ve dış cephesinin taş kaplama yapılacağını söyledi.

Bu yıl yapmayı planladıkları bu çalışmaların ardından caminin bitişiğinde yapılan kubbe ve alanın inşaat çalışmaları ile ilgileneceklerini belirten Çimen, “Bu cami bütün Gümüşhane’nin ortak meselesi, ortak gururu olacaktır. Camimizin yeniden Gümüşhane insanına ve dinimize yakışır bir şekilde dizaynı için biz elimizden geleni yapıyoruz. İnsanlarımızın da maddi ve manevi olarak yarımcı olmalarını istiyoruz. Sonuçta taş duvar, çini kaplama ve kubbelerin onarımı için 250 bin TL gerekiyor. Bunu da ancak Gümüşhane insanı ortaklaşa yapabilir” dedi.

KEMALİYE CAMİİ’NDE ONARIM
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2010 Salı 08:30:00
Güncelleme :4 Mayıs 2010 Salı 09:24:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?