8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Kentsel dönüşüme onay

Gümüşhane Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısı başladı.
Meclis ilk gün toplantısında Ak Parti Milletvekili Doç.Dr. Kemallettin Aydın’ı konuk etti. Meclisin ilk maddesi olarak gündeme gelen Gümüşhane’nin kent görünümünü önemli ölçüde etkileyecek olan Hasanbey Mahallesi “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı” imar planı tadilatı oy birliği ile kabul edildi.


Milletvekili Aydın burada meclis üyelerine hitaben yaptığı konuşmasında, “Gümüşhane menfaatlerine bu meclisin omuz omuza çalışması gerekiyor. Seçilmiş başkan ve meclis üyelerinden bu şehrin bir adım daha ilerlemesi için başarılı çalışmalarını bekliyoruz. Gümüşhane yararına huzurlu tartışmaların yaşanacağı meclis toplantıları diliyorum.” dedi.
Meclis, bu ziyaret ardından gündemine gelen 5 maddeyi tartışmak ve oylamaya sunmak için masaya yatırdı. Meclis gündeminde öncelikli ve en önemli sırayı Hasanbey mahallesinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliği ile yapılacak yeni konutlar için hazırlanan “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı” projesi meclisin oylamasından geçti. Meclis başkanı ve üyeleri, Hasanbey mahallesinde uygulanacak projenin tüm detaylarını bu mahallede yaşayan vatandaşlara anlatılması ve bilgilendirilmesi yönünde ortak kararda buluştu.
Belediye Başkanı Mustafa Canlı, “Gümüşhane’de kent görünümüne modern bir mimariyle kent havası katacak olan projenin engellemek yerine destek olmak gerekiyor diyerek, “ Bir şehirde insanın ilk gözüne çarpan girişteki mimaridir. Bu mimari eğer insanlarda kent havası oluşturuyorsa, insanları bu şehre çekebiliriz” düşüncelerine yer verdi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 11:49:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?