8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Kilise taş ocağını kapattırdı

KİLİSE TAŞ OCAĞINI KAPATTIRDI

Gümüşhane-Trabzon karayolunun İkisu köyü yakınlarında faaliyet gösteren taş ocaklarının, Mağara Hanları diye bilinen bölgede kaya kilisesi tespit edilmesinin ardından faaliyetleri durduruldu.

Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na yapılan ihbarın ardından kurul Gümüşhane Valiliği'ne konuyla ilgili müracaat etti. Valilik tarafından bölgede yapılan keşifle birlikte taş ocaklarının faaliyetleri geçici olarak durduruldu. Kurul, ilk yapacağı toplantıya kadar taşınmaza zarar verilmemesi açısından taş ocaklarının faaliyetlerini durdurma talebinde bulundu.

Madencilik Faaliyetleri İzin Yönetmeliğinin 50. maddesinde belirtilen, "Madencilik faaliyetleri esnasında Kültür ve Tabiat Varlıklarına rastlanılması halinde, Kültür ve Tabiat Varlığının olduğu alandaki faaliyet Kültür Varlığı olarak tescili ve koruma alanı sınırının belirlenmesine kadar geçici olarak durdurulur" hükmü gereği bölgede faaliyet gösteren taş ocaklarının faaliyetleri geçici olarak durduruldu. Kurul, önümüzdeki günlerde yapacağı toplantı ile taş ocaklarının çalışıp çalışmayacağına karar verecek.

Bölgede Alemdar İnşaat ve Aşkale Çimento adına kayıtlı işyeri açma ve çalışma ruhsatlı II. Grup Doğal Taş ocakları sahası bulunuyor.

KİLİSE TAŞ OCAĞINI KAPATTIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 16:11:00
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 18:33:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?