8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Kır çiçekleri Gümüşhane'de

VALİ SALİHOĞLU KIR ÇİÇEKLERİNİ MİSAFİR ETTİ

Gümüşhane’de geçtiğimiz yıl Vali Enver Salihoğlu’nun talimatı ile başlatılan “Kır Çiçeklerini Misafir Ediyoruz” projesi kapsamında, 23 Nisan törenleri için Gümüşhane’ye gelen öğrenciler bir araya geldi.

Halk Eğitimi Merkezi salonunda yapılan programa ev sahipliği yapan Vali Enver Salihoğlu, proje kapsamında ilçelerdeki köy okullarından gelen 132 öğrenci ve onları şehir merkezinde misafir eden öğrencilerle bir araya geldi. Salonda kurulan düzendeki tüm masaları gezerek öğrencilerle tek tek sohbet eden, nereden geldiklerini soran Vali Salihoğlu, programın son bölümünde halay ve horonlarda Belediye Başkanı Mustafa Canlı ve Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım’la birlikte çocuklara eşlik etti.

Müzik dinletisi ve Halk Oyunları gösterilerinin ardından yaptığı konuşmada Kurtuluş savaşı, Cumhuriyetin ilanı ve TBMM’nin kurulması ile ilgili süreç hakkında bilgiler veren Vali Salihoğlu, “90 yıl önce memleketimizin, yeni cumhuriyetimizin temelleri atıldı. Atatürk’ün size bu güzel günü armağan etmesinin sebebi de o günün anlamını, önemini bilerek gelecek kuşaklara bu zorlukları anlatmaktır. Bugün böyle güzel, mutlu, sağlıklı bir ülkede yaşıyorsak o gündeki zorlukları yenen büyüklerimizin, şehitlerimizin mücadelelerine borçluyuz. Bunları hiç unutmayalım. Her şeyi ülkemizin güzelliği, mutluluğu, kendi sağlığımız, ailemizin sağlığı için yapmalıyız. İyi eğitim almalıyız. İyi insan olarak yetişerek ülkeye yararlar sağlamalıyız.” dedi.

Vali Salihoğlu’nun konuşmasının ardından projede emeği geçen yönetici, idareci, öğretmen ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirildi.

VALİ SALİHOĞLU KIR ÇİÇEKLERİNİ MİSAFİR ETTİ
VALİ SALİHOĞLU KIR ÇİÇEKLERİNİ MİSAFİR ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2010 Cuma 17:54:05
Güncelleme :23 Nisan 2010 Cuma 18:02:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?